Foto: EPA/LETA

Viens no skandalozākajiem Latvijas sportistiem, par "zelta puisēnu" dēvētais Ernests Gulbis (attēlā) atklātā intervijā izdevumam The Daily Telegraph atzinis, ka pie pāris gadus ilgušās neveiksmju sērijas vainojams viņa "liderīgais" dzīvesveids.

"Ir daudz lietas, ko tenisā var izdarīt nepareizi, un es izdarīju tās visas. Vienu rītu es pamodos ar paģiru izraisītām galvassāpēm, noklikšķināju pirkstus un nolēmu, ka viss - ir pienācis laiks to mainīt," atceras 21 gadu vecais sportists.

Par Gulbja "zelta puisēna" statusu mēļo jau sen, un viņa ģimenes izveidotais tēls pat radījis baumas, ka uz sacensībām jaunietis dodas ar tēva privāto lidmašīnu. Pats sportists šīs runas noliedzis, ironiski uzskaitot, ka viņa ģimenei ir ne tikai lidmašīna un helikopters, bet arī zemūdene un kosmosa kuģis, un uzsvēris, ka viņa dzīvē naudai īpašas nozīmes neesot.

"Tā kā nāku no turīgas ģimenes, man ir normāli, ka naudas netrūkst. Ja nāc no nabadzīgas ģimenes, tad tu vēlies kaut ko sasniegt un par mērķi izvirzi naudas pelnīšanu. Man šāda mērķa nav," skaidrojis Gulbis.

"Man dzinuli sniedz tas, ka vēlos sev pierādīt, ka spēju to sasniegt un būt augšgalā. Mani neinteresē nauda, mani neinteresē slava vai vēl kaut kas, ko par mani domā cilvēki. Man nauda un slava nemaz nepatīk," apgalvo Gulbis, kurš gan ar savu darbību darījis visu, lai viņu pamanītu.

Tenisa eksperti atzinuši, ka Gulbis ir ārkārtīgi talantīgs sportists, bet rodas sajūta, ka puisis lāga nezina, ko ar savu talantu un apbrīnojamajām spējām iesākt. Arī intervijā Gulbis atklājis, ka gandarījumu viņam sniedz dalība sacensībās, bet trenēties gan neesot viņa sirdslieta, tāpēc arī sportists nav īpaši pārliecināts, ka viņam teniss vispār patīk.

"Kad šogad izcīnīju pirmo titulu ATP turnīros, biju priecīgs kādas desmit minūtes. Un tad bija tukšuma sajūta," savu neremdināmo dziņu pēc spēcīgiem emocionāliem pārdzīvojumiem raksturojis Gulbis.

Aizvadītā gada rudenī sabiedrību šokēja ziņa, ka Latvijas talantīgākais tenisists apcietināts par prostitūtu pakalpojumu izmantošanu Stokholmā. Pats sportists par notikušo nekaunas un savu apcietināšanu vērtē kā satraucošu un brīnišķīgu piedzīvojumu.

"Domāju, ka katram reizi dzīvē jānokļūst cietumā. Tas ir patiešām interesanti. Viņi ir ļoti bargi. Kamerā biju kādas sešas stundas, nedaudz pagulēju. Tad atnāca izmeklētājs un prasīja, kas notika. Kad paskaidroju, viņš atvainojās, ka neesot zinājis, par ko es te sēžu, un, kad biju samaksājis sodu, ļāva man iet," cietumā piedzīvoto atceras Gulbis.

"Tas bija lielisks un ļoti, ļoti jautrs laiks. Esmu gatavs to atkārtot. Nekādu problēmu," Gulbis klāstījis, skaļi smejoties. Viņš gan ir visnotaļ pārliecināts, ka uz Zviedriju vairs nebrauks, jo likumdošana attiecību uz prostitūciju šajā valstī viņam nav pa prātam.

"Kur tad ir palikusi brīvā mīlestība? Kad es satieku meiteni, es viņai nejautāju par profesiju. Es tikai tiekos ar viņu. Un viņa tiekas ar mani. Viņa taču man arī nejautā, ko es daru, bet, ja jautā, es parasti meloju - saku, ka nedaru neko vai ka esmu muzikants," atklājis Gulbis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!