Foto: LETA

Pasaulē lielākajā sociālajā tīklā Facebook kopš pagājušā gada novembra figurē Saskaņas centra politiķa Jāņa Urbanoviča (attēlā) profils. Tagad to ir pamanījis arī viņš pats un ir pagalam satraucies.

"Tiešsaistes sociālā tīmekļa vietnē Facebook ir ievietots mans - Jāņa Urbanoviča - lietotāja profils ar manu fotoattēlu un informāciju par mani. Šo profilu bez saskaņošanas ar mani ir izveidojusi man nezināma persona un vietnē Facebook komunicē ar citiem cilvēkiem manā vārdā.

Ņemot vērā, ka es neesmu izveidojis šo profilu un to nelietoju, norobežojos no jebkādas informācijas, kas tiek sniegta manā vārdā vietnē Facebook," 15. janvārī medijus informē Urbanovičs.

Tiesa, viltvārdis nav bijis pārāk aktīvs un līdz šim ievietojis vien pamatinformāciju par "sevi", kā arī norādījis dažas interneta lapu adreses, kurās rakstīts par Urbanoviča aktivitātēm.

Tā kā agrāk gan nav bijis zināms, ka šis ir viltvārža profils, atradušies arī cilvēki, kas priecājušies par Urbanoviča kļūšanu modernam un veltījuši viņam glaimojošus vārdus: "Это здорово! Я с Вами!!!"

Delfi Izklaide jau vēstīja, ka pirms kāda laika nelielu skandāliņu izraisīja visai asprātīgs kardināla Jāņa Pujata viltvārdis mikroblogošanas vietnē Twitter, taču baznīcas spēki situāciju atrisināja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!