Foto: Vida Press/LETA/RIA Novosti

Izdevums "Forbes" publicējis jauno Krievijas ietekmīgāko slavenību sarakstu, kurā līderes pozīciju saglabājusi tenisiste Marija Šarapova.

Tops veidots, balstoties ne tikai uz slavenību ieņēmumiem laika posmā no 2015. gada maija līdz 2016. gada maijam, bet arī to, cik bieži viņi pieminēti presē un cik bieži viņu vārds meklēts "Yandex".

Neraugoties uz dopinga skandālu un diskvalifikāciju, Šarapovai ar 21,9 miljoniem ASV dolāru lieliem ieņēmumiem un masu medijos biežāk pieminētās slavenības godu izdevies noturēt pirmo vietu sarakstā.

Otrajā vietā ar deviņiem miljoniem ASV dolāru ierindojies dāmu mīlulis, dziedātājs Grigorijs Ļepss, kura vārds visvairāk reižu meklēts "Yandex".

Īpaši priecīgi par jauno "Forbes" topu varētu būt grupas "Leningrad" fani – Sanktpēterburgas huligānu apvienības solists Sergejs Šnurovs ierindojies saraksta trešajā vietā.

Ieņēmumu ziņā viņš ar 11 miljoniem apsteidzis Ļepu, bet pagaidām atpaliek no pieredzes bagātā kolēģa citos rādītājos. Tas gan, iespējams, ir tikai laika jautājums, jo pēdējos gados viņa grupa piedzīvojusi īstu uzplaukumu, vienu pēc otra radot hitus, kas kļūst par sensācijām un ļauj prasīt lielākus honorārus.

Krievijas ietekmīgāko slavenību Top 10:

1. Marija Šarapova

2. Grigorijs Ļepss

3. Sergejs Šnurovs

4. Filips Kirkorovs

5. Aleksandrs Ovečkins

6. Natālija Vodjanova

7. Sergejs Lazarevs

8. Jegors Krids

9. Zemfira

10. Jevgēņijs Malkins

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!