Foto: Vida Press

Izdevums "Forbes" publicējis kārtējo pārskatu par pasaulē vislabāk pelnošajām zvaigznēm, aprēķinot, cik daudz naudas tās spējušas nopelnīt pēdējo 12 mēnešu laikā. Zīmīgi, ka šogad pirmajā desmitniekā atrodami pat pieci sportistu vārdi.

Jaunajā "Forbes" reitingā publicēti kopumā 100 pasaulē pazīstamu cilvēku uzvārdi. Slavenību kopējie ienākumi šogad lēšami vairāk nekā sešos miljardos ASV dolāru, kas ir par 200 miljoniem dolāru mazāk nekā pērn, un šis ir pirmais kritums kopš 2016. gada. Šo aspektu ietekmējusi Covid-19 pandēmija.

Pērn izdevums par vislabāk apmaksāto slavenību nosauca amerikāņu dziedātāju Teilori Sviftu, bet šī gada indeksā viņa atrodama saraksta trešā desmita vidū.

Šogad pirmajā vietā ierindota modele, uzņēmēja, sociālo tīklu zvaigzne Kailija Džennera, kuru tas pats "Forbes" arī "pieķēra" savas bagātības uzpūšanā, jo miljardiere tomēr viņa neesot.

Džennera "Forbes" topā ir līdere ar pamatīgu atrāvienu no citiem. Tikai no viena pārdošanas darījuma vien viņa saņēma 590 miljonus dolāru. Kailija savu "Kylie Cosmetics" pārdeva koncernam "Coty".

Otrajā vietā ierindojas reperis Kanje Vests. 170 miljonus dolāru viņam atnesa apavu brends "Yeezy" un ar to saistīts kontrakts ar kompāniju "adidas".

Topa trešajā vietā – tenisists Rodžers Federers, kurš gada laikā saņēmis 106,3 miljonus dolāru. Tādējādi Federers kļuvis par pirmo tenisistu, kurš nosaukts par vislabāk apmaksāto sportistu.

Neraugoties uz to, ka pandēmijas dēļ šogad nenotika virkne turnīru, Federers savos ienākumos pārspējis futbolistu Krištianu Ronaldu, kurš atrodas "Forbes" reitinga ceturtajā pozīcijā ar 105 miljonu dolāru lieliem ienākumiem.

Piektajā vietā vēl viens sportists – Lionels Mesi ar 104 miljonu dolāru ienākumiem gada laikā.

Vislabāk apmaksāto slavenību vidū ir vēl divu sportistu vārdi, proti, futbolists Neimars ieņem 7. vietu (95,5 miljoni) un basketbolists Lebrons Džeimss, kurš ierindots 9. vietā ar 88,2 nopelnītiem miljoniem.

Reitinga sestajā pozīcijā – aktieris Tailers Perijs (97 miljoni dolāru). Astotajā pozīcijā atrodas ASV šovmenis Hovards Sterns (90 miljonu ienākumi gada laikā), bet topa desmitnieku noslēdz mūziķis un aktieris Dveins Džonsons (87 miljoni dolāru).

Pagājušā gada reitinga desmitniekā bija atrodams arī dziedātājs Eds Šīrans, taču šogad viņš noslīdējis uz 23. vietu. Bet Teilore Svifta, kura pērn pārspēja Dženneru, šogad pēc nopelnītā ierindota 25. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!