Foto: Publicitātes foto
Šī gada 1. maijā pirmo reizi Latvijā notiks Sieviešu skrējiens, un starp sportiskā pasākuma popularizētājām ir arī sabiedrībā zināmas sievietes, kuras jau sākušas gatavoties izaicinājumam.

Par Sieviešu skrējiena vēstnesēm kļuvusi modes blogere Agnese Kleina, Dailes teātra jaunā zvaigzne Dārta Daneviča, raidījuma Māmiņu klubs vadītāja Kristīne Virsnīte un citas, kā arī Kinomānijas vadītāja Anna Rozīte (attēlā).

Pirms nopietno treniņu uzsākšanas Sieviešu skrējiena septiņus kilometrus garās distances veikšanai Rozīte devās uz sporta medicīnas centru Sporta laboratorija, kur viņai tika veikts veselības tests.

Pārbaudes mērķis bija skrējiena vēstnesei sniegt plašu pārskatu par viņas fizisko sagatavotību, un testa rezultātā tika noteikta atbilstošākā slodzes intensitāti treniņu procesam, lai uzlabotu sportisko sniegumu un lai sportošana būtu veselīga.

Pārbaudes vadītāja - sporta ārste Sandra Rozenštoka - atzinusi, ka Rozītes veselības un fiziskās sagatavotības rezultāti ir labi, bet, tā kā līdz šim veiktā fiziskā aktivitāte bijusi zemākas intensitātes, gatavojoties skrējienam, jāņem vērā sporta ārsta ieteikumi organisma funkcionālas sagatavotības paaugstināšanai un konkrētām treniņu slodzēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!