Foto: Privātais arhīvs

TV raidījuma Kinomānija vadītāja Anna Rozīte (attēlā ar zirgu) aizvadītajā nedēļā atgriezās no ceļojuma uz Kaukāza kalniem, kurā devās jūlija sākumā. Viņa veselu nedēļu dzīvoja bez spoguļa, kosmētikas un iespējas nomazgāties siltā ūdenī.

"Bērnībā uz kalniem devos kopā ar vecākiem. Pirmo reizi tur biju četru gadu vecumā, bet pēdējo reizi, kad man bija septiņpadsmit. Kopš tā laika vienmēr esmu gribējusi atgriezties kalnos un beidzot man izdevās to realizēt.

No Rīgas uz Kaukāza kalniem lidoju viena pati, bet galā satikos ar grupiņu vietējo cilvēku, ar kuriem kopā devos pārgājienā," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Anna.

Viss ceļojums bijis kā viens liels un spilgts piedzīvojums - tā bijusi "absolūta iziešana no savas komforta zonas", saka Rozīte.

"Nedēļa bez spoguļa, dekoratīvās un kopjošās kosmētikas, bez iespējas nomazgāties siltā ūdenī, aukstums un slapjums, jo lija lietus.

Piedzīvoju pamatīgu fizisko slodzi, ejot ar mugursomām pa kalnu takām. Tā bija pamatīga šķēršļu josla ar koku saknēm, akmeņiem, dubļiem, peļķēm, kas jāpārlec un jāapiet, lai nenokristu un nesavainotos.

Visspilgtāk atmiņā palikuši tur satiktie cilvēki, kas mani apbūra ar savu sirsnību un atvērtību. Šis piedzīvojums mani fantastiski attīrīja," stāsta Anna.

Rozītei daba ir sirdij ļoti tuva un mīļa. Viņasprāt, šādi pārgājieni sniedz iespēju izrauties no ikdienas rutīnas un sabiedrības pieņemtajām normām.

"Es varētu teikt, ka aiz ģimenes un veselības trešā svarīgākā lieta cilvēkam ir attīrīšanās. Daba sniedz spēku, mieru un harmoniju. Pats pārgājiens dod iespēju izrauties no rutīnas, piekļūt tuvāk sev, dabai, atslēgt prātu un paskatīties uz savu ikdienu no malas," secinājusi Anna.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!