Foto: AP/Scanpix

8. septembrī Latvijā tiek atzīmēta Tēva diena, un par godu šim notikumam DELFI Izklaide piedāvā nelielu foto izlasi ar populāru cilvēku tēviem gan no Latvijas, gan ārvalstīm.

Tēvu un bērnu attiecības var būt dažādas: reizēm slavenāki ir vecāki, citreiz - bērni. Vēl kādreiz slaveni var būt abi, kā, piemēram, Maikls Duglass un Kērks Duglass, Andželīna Džolija un Džons Voits, Džeina Fonda un Henrijs Fonda.

Bet ir arī gadījumi, kad bērni kļūst pazīstami, tikai pateicoties saviem vecākiem, kā tas sanācis Parisai Hiltonei, Kellijai Osbornai, Tamārai Eklstonai vai Anrijam Lembergam.

Vēl dažos gadījumos no bērniem gaida, kad viņi slavas un talanta ziņā agrāk vai vēlāk apsteigtu savus tēvus, īpaši, ja viņi nodarbojas ar to pašu arodu, piemēram, Kolins Henkss, Džeimss Makartnijs vai abi Velsas prinči.

Latvijā Tēva diena tiek atzīmēta septembra otrajā svētdienā, taču gandrīz katrā valstī ir citi datumi. Visbiežāk pasaulē tā tiek svinēta jūnija trešajā svētdienā, bet Latvijā šis laiks ir aizņemts ar līgošanu.

Tēva dienas svinēšana pirmo reizi notikusi 1910. gadā Amerikas Savienotajās Valstīs, bet īsti populāra tā kļuvusi vien pēdējās dekādēs, kad vīriešiem aizvien nopietnāk jācīnās par savām tiesībām nevienlīdzīgajā pasaulē.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!