Foto: Instagram.com/murat_gassiev

Pēc Sočos notikušā pasaules boksa supersērijas otra pusfināla tapa zināms, ka ukraiņu bokseris Oleksandrs Usiks lielajā fināla cīņā tiksies ar Krievijas bokseri Muratu Gasijevu, kurš uzveica kubieti Junieru Dortikosu.

Gasijevs ir dzimis Vladikaukāzas pilsētā Ziemeļosetijā-Alānijā un ar savu izcelsmi lepojas. Boksa pasaulē viņš pazīstams ir iesauku "Iron", un šis vārds arī rotā viņa šortu jostu. Kā skaidrojis pats bokseris, vārdam ir divas nozīmes – viņa dzimtajā valodā tas nozīmē "osetīns", bet angliski runājošie to tulko kā "dzelzs".

Boksam Murats pievērsies pusaudža gados, bet intervijās stāstījis, ka ar sporta pasauli bijis saistīts jau no agras bērnības, un ģimene arī atbalstījusi viņa izvēli nodarboties ar boksu. Zēns otrajā klasē zaudējis tēvu, un atbildību par ģimeni uzņēmies viņa vecākais brālis, kurš tad Muratu arī ievedis boksa pasaulē. Viņi vēl aizvien nav zaudējuši ciešo saikni, un Murats atzinis – vecākais brālis viņu uztur tonusā un kontrolē 24 stundas diennaktī.

Atšķirībā no Usika, kurš radījis ģimeniska cilvēka iespaidu un nav slēpis, ka viņa dzīvē svarīgākie cilvēki ir sieva un trīs atvases, par 24 gadus vecā Gasijeva privāto dzīvi zināms maz. Pirms aptuveni diviem gadiem viņš kādā intervijā gan atzina, ka ne tikai nav paguvis apprecēties, bet ka viņam pat draudzeņu nav bijis.

"Man pastāvīgi prasa par manu privāto dzīvi un jautā, kādas meitenes man patīk. Šobrīd bokss ir visa mana privātā dzīve. Tas aizņem divas trešdaļas manas dzīves," pavisam nesen savā "Instagram" profilā vēstījis puisis, par savas dzīves svarīgāko cilvēku dēvējot mammu un priecājoties, ka tagad spēj viņai sagādāt lietas, kas agrāk bijušas liegtas.

Līdz maijā Saūda Arābijas pilsētā Džidā paredzētajam supersērijas finālam, kad Gasijevs tiksies ar Usiku, vēl jāpaciešas, bet ielūkoties boksera ikdienas gaitās un treniņos iespējams arī viņa "Instagram" profilā.

🗿🗿

A post shared by Murat ''IRON'' Gassiev (@murat_gassiev) on Sep 28, 2017 at 11:16pm PDT

🥊🥊🥊

A post shared by Murat ''IRON'' Gassiev (@murat_gassiev) on Aug 27, 2017 at 7:29pm PDT

Лучше гор,могут быть только горы ⛰🏔🏔

A post shared by Murat ''IRON'' Gassiev (@murat_gassiev) on Aug 5, 2017 at 10:09pm PDT

🐶

A post shared by Murat ''IRON'' Gassiev (@murat_gassiev) on Jun 11, 2017 at 10:01am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!