Aizvadītā gada nogalē neparastu ceļojumu pieredzējis bijušais Saeimas deputāts, uzņēmējs Valērijs Kravcovs – viņš devās uz Indiju, lai krāšņā ceremonijā izprecinātu savu vecāko meitu Diānu (abi kopā attēlā).

Kā Kravcovs pērnā gada izskaņā stāstīja kādā radiointervijā, vecāko meitu veiksmīgi izprecināt iespējams, aizsūtot viņu uz kvalifikācijas celšanas kursiem Lielbritānijā, un tieši Kārdifā viņa meita Diāna, kura ir juriste, iepazinusies ar indiešu inženieri - mehāniķi, ar kuru nolēmusi apprecēties.

Pēc meitas izvēles Kravcovs ar sievu un citiem ģimenes locekļiem pērn mēroja ceļu uz Deli, kur tradicionālā indiešu ceremonijā Diāna saistīja savu dzīvi ar indiešu puisi.

"Kāzas Indijā - tas ir kaut kāds neprāts. Kad indietim piedzimst meita, viņš sāk krāt viņas kāzām. Šajā laikā var meitu ne kārtīgi barot, ne mācīt. Savāc kaudzi naudas, notriec visu kāzām, bet meita pēc tam atkal var dzīvot pusbadā un nemācīties," portālam Imhoclub stāstījis Kravcovs.

Tiesa, par meitas nākotni indiešu ģimenē bijušajam deputātam galva nesāp, jo ģimenei, kurā ieprecējusies Diāna, pieder zeme un nekustamo īpašumu bizness un viņi tiek uzskatīti par bagātniekiem.

Abi jaunieši saderinājušies desmit dienas pirms kāzām, vēlāk sekojis abu ģimeņu iepazīšanās pasākums, kurā vienkopus pulcējušies tikai abu dzimtu vīrieši, kā arī īpaši lūgti viesi no politiskās dzīves un citi ietekmīgi kungi.

Saskaņā ar indiešu tradīcijām Kravcovam visiem meitas vīra ģimenes vīriešiem nācies dāvināt naudu - dāvināmā summa bijusi simboliska un ne lielāka par pieciem latiem, bet tāda velte bija jāpasniedz ikvienam no gandrīz 250 vīru lielā pulka.

Lai Kravcovs indiešu tradīcijās neapjuktu, viņam pirms tam nācies iziet instruktāžu, kā atbilstoši un pareizi rīkoties, jo no tā, kā sievas ģimenes locekļi uzvedas, ir atkarīga jaunās ģimenes attieksme pret sievieti.

Kamēr vīri bijuši vienos godos, sievietes rūpējušās par līgavu, kura rotāta un posta kāzu ceremonijai - svinīgajā pasākumā Diānas rotājumi, līgavaiņa mātes dārglietas, svēruši aptuveni sešus kilogramus

"Daļa no rotājumiem ir īsti, bet daļu aizvietoja bižutērija. Viņai uzdāvināja īstas dārglietas, bet, kad rotāja kāzām, pašas vērtīgākās tika aizstātas ar "viltojumiem". Viņi paskaidroja, ka publiskā vietā nesāt pārlieku dārgas lietas gluži vienkārši ir bīstami," par indiešu uzvedības protokolu zinājis stāstīt Kravcovs.  

Par meitas kāzu izdevumiem uzņēmējs stāstīt nav vēlējies - viņš atklājis, ka sedzis tikai nelielu daļu no tiem, bet summu nosaukt atteicies, jo nevēlas "biedēt mūsu mazo Latviju". Tiesa, neraugoties uz to, Indijā viņš juties kā nabadziņš.

"Es sapratu, ka viņu acīs mēs esam niecības. Mani glāba tikai tas, ka gadu esmu atsēdējis Saeimā un mani ar visiem iepazīstināja kā ar bijušo parlamenta locekli. Viņiem parlamenta loceklis ir praktiski dzīvs dievs. Mans uzdevums bija klusēt un izskatīties svarīgam," nedaudz ironiski par saviem Indijas piedzīvojumiem stāstījis Kravcovs.

Galerijā: Ieskats Kravcova meitas kāzu ceremonijā, bet pilnu interviju par eksdeputāta piedzīvojumiem var lasīt portālā Imhoclub.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!