Foto: F64
Trešdienas, 3. augusta, vakarā patīkams notikums bija sarūpēts pašmāju kultūras dzīves baudītājiem – Latvijas Nacionālajā operā un baletā sāka izrādīt izcilā baletdejotāja Mihaila Barišņikova monoizrādi "Vēstule cilvēkam".

Izrādi rīdziniekiem būs iespēja baudīt vēl četrus vakarus līdz 7. augustam, bet pirmajā vakarā novērtēt Barišņikova sniegumu bija ieradusies virkne sabiedrībā zināmu cilvēku.

Uz mūsu Balto namu trešdienas vakarā steidza Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu, Rīgas mērs Nils Ušakovs ar kundzi Ivetu, baņķieris Valērijs Belokoņs ar līgavu, politiķis, basketbola funkcionārs Edgars Jaunups ar sievu Katrīnu un citi.

Tāpat plaši pārstāvētas bija kultūras darboņu aprindas – starp viesiem bija aktieru pāris Vilis un Zane Daudziņi, mākslinieks Vilipsōns ar sievu, Dailes teātra mārketinga un komunikācijas direktori Indru Rubeni, dziedātāja Laima Vaikule, komponists Raimonds Pauls ar kundzi Lanu un citi.

Jau vēstīts, ka izrādē "Vēstule cilvēkam" Barišņikovs atveido 20. gadsimta izcilāko baletdejotāju Vāclavu Ņižinski.
Izrāde tapusi kopdarbībā ar pasaulslaveno režisoru, amerikāņu avangarda klasiķi Robertu Vilsonu. Pirmizrādi darbs piedzīvoja pērnā gada 8. jūlijā Itālijā. Šogad tā turpina pasaules turneju, kurā iekļauta arī Latvija.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!