Foto: LETA

Piektdienas, 17. janvāra, vakarā Latvijas Nacionālajā operā ar Valsts prezidenta Andra Bērziņa uzrunu un iestudējuma Rienci.Triumfs un sakāve pirmizrādi tika sākti Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas svētki.

Operā notiekošo pasākumu apmeklēja premjerministrs Valdis Dombrovskis ar kundzi, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, bijušie Valsts prezidenti Guntis Ulmanis, Vaira Vīķe-Freiberga un Valdis Zatlers, Rīgas mērs Nils Ušakovs, kultūras ministre Dace Melbārde, bijusī kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, katoļu Baznīcas Latvijā arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un daudzi citi Latvijas elites pārstāvji.

Lūgto viesu sarakstā bija arī kaimiņvalsts Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, kura Rīgā bija ieradusies jau pa dienu, lai kopā ar Latvijas prezidentu apmeklētu Zolitūdes traģēdijas vietu un noliktu tur ziedus, kā arī Lietuvas parlamenta priekšsēdētāja Loreta Graužiniene un Zviedrijas Karalistes parlamenta priekšsēdētājs Pērs Vesterbergs.

Jau vēstīts, ka Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšana risināsies līdz 19. janvārim, un šajā nedēļas nogalē gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem ir sarūpēta bagātīga kultūras notikumu programma.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!