Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pirmdien, 6. maijā, pasaulē nāca Lielbritānijas prinča Harija un Saseksas hercogienes Meganas dēliņš. Divas dienas pēc dzemdībām lepnie vecāki mazuli beidzot parādījuši pasaulei.

Megana un Harijs pirmdien Vindzoras pilī tikās ar preses pārstāvjiem. Jaunie vecāki ar žurnālistiem pārmija pāris vārdus, kā arī ļāva uzņemt jaundzimušā pirmos foto.

"Tā ir maģija, tas ir diezgan apbrīnojami. Viņš ir kā sapnis, un šīs pēdējās pāris dienas ir bijušas ļoti īpašas," presei sacīja jaunā māmiņa, piebilstot, ka viņai esot paveicies ar diviem pasaulē lieliskākajiem puišiem un dēliņš esot ļoti mierīgs.

"Tas ir lieliski. Būt par vecākiem ir brīnišķīgi. Ir pagājušas tikai divarpus, trīs dienas, bet mēs esam tik saviļņoti, ka mums ir pašiem savs mazais laimes saišķītis," piebildis Harijs.

Mazuļa vārds joprojām nav zināms – tas tiks izziņots vēlāk. Atgādinām, ka Harija un Meganas dēls ir septītais rindā uz Lielbritānijas troni.
Jau vēstīts, ka puisēns pasaulē nāca agrā pirmdienas, 6. maija, rītā un dzemdībās piedalījies arī bērna tēvs.

Sākotnēji izskanēja versija, ka mazulis nāks pasaulē mājdzemdībās pāra miteklī Frogmoras kotedžā, kas atrodas Vindzoras pils īpašumā. Savukārt jaunākās ziņas liecina, ka Megana bērniņu tomēr dzemdējusi privātā klīnikā netālu no Vindzoras. Britu karaļnams šo informāciju nav komentējis.

Jāatzīmē, ka Megana lauzusi britu karaliskās ģimenes sieviešu tradīciju savus bērnus dzemdēt Svētās Marijas slimnīcas Lindo spārnā Londonā.

Šo tradīciju 1977. gadā aizsāka karalienes Elizabetes II meita princese Anna. Savukārt astoņdesmitajos gados princi Viljamu un princi Hariju tur laida pasaulē Velsas princese Diāna.

Arī Viljama sieva Kembridžas hercogiene Katrīna visus trīs bērnus sagaidījusi Lindo spārnā. Jaunākais no viņiem – princis Luiss – piedzima pērn pavasarī.

Atgādinām, ka princis Harijs un bijusī amerikāņu aktrise Megana Mārkla gredzenus mija pērn 19. maijā. Savukārt oktobrī tika izplatīts paziņojums, ka hercogiene ir pirmdzimtā bērna gaidībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!