Foto: Privātais arhīvs
Bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece pērnā gada maijā kļuva par ārsta Hosama Abu Meri sievu, bet šovasar pāris sev kāzu pirmajā gadadienā uzdāvinājuši ceļojumu, kuru paši nodēvējuši par savu otro medusmēnesi.

"Devāmies Vidusjūras kruīzā, kas ir lieliska iespēja apskatīt vairākas valstis, uz kurām tāpat neaizbrauktu. Hosams teica, ka mēs pārvietojamies kopā ar viesnīcu. Ja nebūtu izvēlējušies ceļot šādi, noteikti nekad neaizbrauktu uz tām vietām, kur bijām," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Linda.

Ceļojumu pāris sācis Venēcijā, kur arī iespaidiem un emocijām bagātais brauciens noslēdzies. "Venēcijā pavadījām divus vakarus un izmantojām iespēju izstaigāt visu vecpilsētu. Jāatzīst, vasarā tur pārāk daudz tūristu, lai būtu romantiski.

Citādi tā ir skaista pilsēta, bet bez sistēmas - meklējot kādu konkrētu vietu, vienmēr atdūrāmies pret kanālu vai tiltu, un iela aizgāja pavisam neparedzētā virzienā," novērojuši ceļotāji.

Tāpat Abu Meri pāris pabijis Horvātijā, kurp abi jau sen bija vēlējušies aizbraukt - tur viņi apskatījuši pilsētu Splitu.

"Splitā pārsteidza tas, ka visur bija pieejams pilsētas internets par velti. Bijām tur Līgo dienā, tāpēc iedzērām horvātu alu par godu Latvijas draugiem, kuri sākuši līgot. Bijām tur dažas dienas pirms Horvātijas uzņemšanas Eiropas Savienībā," stāsta bijusī ministre.

Kuģis piestājis arī Grieķijas salā Mikēnās, kas ar šaurajām ieliņām un mazajām, baltajām mājiņām atstājusi īpašu iespaidu.

"Kādu mirkli apcerēju, ka es varētu tur palikt un klusumā un mierā pārdomāt dzīvi. Hosams teica, ka laikam ar trīs dienām miera man pietiktu, lai pēc tam sauktu kādu palīgā, lai ved atpakaļ uz stresaino dzīvi," smaidot atzīst Abu Meri.

Ceļotāji pabijuši arī Grieķijas pilsētā Katakolonā un Turcijas pilsētiņā Kusadasi.

"Šajā nelielajā pilsētā pie Egejas jūras sajūta gan bija kā lielā tirgū, jo nebija ielas, uz kuras visā garumā nenotiktu tirdzniecība. Nevar gan noliegt, ka tieši tur nopirkām bērniem vajadzīgās lietas, tāpēc šo vietu vairāk atcerēsimies kā iepirkšanās pilsētiņu, nevis romantisku pastaigu vietu," stāsta Linda.

"Daudz laika pavadījām arī uz kuģa un vērojām saulrietus dažādās jūrās - Vidusjūrā, Egejas un Adrijas jūrās. Es pamanīju divas krītošas zvaigznes, delfīnus, kas mēģināja rotaļāties ar kuģi. Pa ceļam redzējām arī daudz vientuļu salu un spriedām, kā būtu uz tām nokļūt.

Šī bija lieliska iespēja gan ceļot, gan daudz sarunāties un pabūt divatā, jo ikdienā mums ir daudz darba un pienākumu, kā arī četri bērni, kuri prasa daudz uzmanības," apmierināta ar braucienu ir Abu Meri kundze.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!