Foto: Privātais arhīvs
Iemīļotā pašmāju skatuves māksliniece un mūziķe Inese Saulīte jeb Kombuļu Insese (attēlā) jūnija beigās kravāja koferus un devās gandrīz mēnesi garā ceļojumā uz Itāliju, lai iepazītos ar sava mīļotā vīrieša Paskvāles Adario ģimeni. Tagad dziedātāja atgriezusies dzimtenē un joprojām jūtas saviļņota.

"Esmu priecīga. Ceļojums bija emocijām pārbagāts, un visi notikumi joprojām spilgti saglabājušies atmiņā.

Vislielākais prieks bija par to, cik laipni un draudzīgi mani uzņēma Paskvāles ģimene. Viņa vecāki ir ļoti sirsnīgi - uzreiz mani apskāva un sabučoja. Sajutos piederīga viņu saimei.

Mūs abus ar Paskvāli ļoti lutināja - visu laiku mums gatavoja ēst un cienāja ar dažādiem gardumiem. Pašiem nemaz nedeva iespēju stāvēt pie plīts. Ik pa laikam man apvaicājās, kā jūtos, vai viss ir kārtībā. Apvaicājās arī par bērniem.

Šī sirsnība un laipnība mani ļoti pārsteidza. Laikam jau tāpēc, ka Latvijā cilvēki nav raduši šādas emocijas izrādīt," savos piedzīvojumos ar DELFI Izklaide dalās Inese.

Visspilgtāk dziedātājai atmiņā palicis brauciens ar autobusu. Ceļā nācās pavadīt 50 stundas. Brauciena laikā izdevās pabūt vairākās valstīs - Lietuvā, Polijā, Čehijā, Austrijā un visbeidzot Itālijā.

Inese sadraudzējās ar vairākiem ceļabiedriem, un beigās visa tūristu grupiņa jutās kā laba draugu kompānija. Liels bijis mūziķes pārsteigums, kad, iekāpjot autobusā, viena no ceļotājām viņu atpazinusi un paudusi milzīgu prieku, ka braucienā piedalās arī pazīstamā dziedātāja.

Nonākot Romā, Inese un Paskvāle tālāk mēroja vēl sešas stundas ilgu ceļu līdz ciematiņam, kurā dzīvo viņas mīļotā vīrieša ģimene.

"Tas bija diezgan interesants moments. Pirms vairākiem gadiem biju Romā, taču tagad braucu uz ciematiņu, kuram nosaukums ir Bonifati. Toreiz, dzīvojot Romā, nemaz nevarēju iedomāties, ka Itālija ir tik kalnaina.

Šajā ceļojumā dzīvoju pavisam ikdienišķā vidē, ar visiem tās baltumiem un melnumiem. Redzēju Itāliju no pavisam cita skatu punkta," stāsta Inese.

Mūziķe bijusi pārsteigta, ka Paskvāles ģimene dzīvo kalna galā. Tas dziedātājai sagādājis arī nelielas grūtības, jo brauciena laikā nācies mocīties ar nelabu dūšu, taču pozitīvais garastāvoklis atgriezies, kad notikusi iepazīšanās ar mīļotā vīrieša ģimeni, kura ceļojumu padarījusi par neaizmirstamu piedzīvojumu.

"Ko tik es nenogaršoju! Vīģes, dažādas maizes šķirnes, sieri, sīrupi, desas - to visu ēdu un vēl bērniem atvedu uz Latviju.

Par vienu gan biju ļoti pārsteigta - Itālijā viss ir ļoti lielos izmēros, piemēram, desas ir ļoti milzīgas, turklāt no īstas gaļas, nevis sojas.

Vēl mani izbrīnīja, ka viņu veikaliņos nevarēja nopirkt alu divlitrīgajās plastmasas pudelēs, tikai mazās stikla pudelītēs. Arī jogurts bija safasēts tikai mazos trauciņos.

Pamanīju, ka veikalos bija ļoti maz eksporta preču. Arī Itālijā ir krīze, bet varbūt tas, ka tiek atbalstīti vietējie ražotāji, ir viens no iemesliem, kādēļ šī valsts joprojām spēj noturēties līmenī," prāto Inese.

Tālākie nākotnes plāni dziedātājai ir skaidri - viņa gatavo koncertprogrammu, kurā uzstāsies kopā ar mīļoto vīrieti. Viena no priekšnesuma "naglām" būšot Paskvāles deja, kuras laikā viņš ietērpsies čili pipariņa kostīmā.

Savukārt gada nogalē viņa plāno atgriezties Itālijā kopā ar bērniem un beidzot apprecēties ar savu mīļoto.

"Priecājos, ka esmu mājās, kur zāle ir zaļa un ceļš ir līdzens, tomēr ceru, ka vēl Itālijā atgriezīšos. Manā dzīvē viss pamazām sāk nokārtoties un ceru, ka izdosies piepildīt to, ko esmu iecerējusi," piebilst Inese.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!