Foto: Privātais arhīvs
Pēdējos gados arvien vairāk cilvēku gada vēsajos mēnešos savu ķermeni rūda ar peldēm kādā dīķī, ezerā, upē vai pat jūrā, un arī sabiedrībā zināmu ļaužu vidū netrūkst šādu drosminieku.

Viena no zināmākajām rudens un ziemas peldētājām ir fitnesa entuziaste un divu bērnu mamma Madara Kiviča, kura rūdīšanos aizsāka jau pērn.

Šajā septembrī viņa Daugavā pie Lucavsalas atklājusi jauno rudens un ziemas peldēšanas sezonu. Viņa jau paguvusi iemēģināta arī vēso jūras ūdeni.

"Kādēļ es peldu aukstā ūdenī? Jo mana ikdiena ir ļoti saspringta, nereti darbus pabeidzu vien vēlu vakarā un tad kopā ar meitiņām pildām uzdotos mājasdarbus, gatavojamies jaunai dienai," sociālajos tīklos skaidrojusi Madara, piebilstot, ka "sports un peldes ir tas, kas man vēl vairāk liek iziet ārpus komforta zonas, sniedz enerģiju un labsajūtu".

Šoruden Gaujā pa pliko peldēt devusies arī aktrise Ieva Florence. Savukārt uzņēmējai Lindai Mūrniecei pelde dīķī lauku mājās Vecpiebalgā pēc karsēšanās pirtī ir iemīļots rituāls visu cauru gadu.

Peldes vēsā ūdenī iecienījis arī bijušais basketbolists, bokseris Kaspars Kambala. Aizvadītās nedēļas izskaņā viņš veldzējies izdaudzinātajā un tūristu iecienītajā Rummu karjerā Igaunijā.

Arī juriste un aktīviste Ieva Brante, kura ikdienā cītīgi sporto, kā arī piekopj veselīgu dzīvesveidu, savu ķermeni rūda ar peldēm, un nereti viņa vēsajā ūdenī metas arī kaila.

View this post on Instagram

Kāds dancinās, kāds peldinās. 🐳 Kādēļ es peldu aukstā ūdenī? Jo mana ikdiena ir ļoti saspringta, nereti darbus pabeidzu vien vēlu vakarā un tad kopā ar meitiņām pildām uzdotos mājasdarbus, gatavojamies jaunai dienai. Man raksta ļoti daudz sievietes, kā es ar lielo pienākumu gūzmu tieku galā, jo pēc IG izskatoties, ka visu laiku smaidu un viss mums ir 'chill'. Tiesa- es smaidu daudz. Bet arī man ir pat ļoti smagas dienas, bezspēku vakari un norauts 'besis'.. tādēļ sports un peldes ir tas, kas man vēl vairāk liek iziet ārpus komforta zonas, sniedz enerģiju un labsajūtu! Bez tā es vienkārši vairs nevarētu, tādēļ kaut ziedot savu pusdienlaiku vai agro rītu, bet savam ķermenim likt justies dzīvam un mīlētam es centīšos vienmēr rast iespēju! 💛 Turklāt, šodien ļoti patīkama rudens diena. 🍂 #autumn #healthylifestyle

A post shared by Madara Kiviča (@madara.kivica) on Sep 25, 2019 at 8:01am PDT

View this post on Instagram

I swim in different waters...

A post shared by Kaspars Kambala (@kambalakaspars) on Sep 29, 2019 at 8:56am PDT

View this post on Instagram

A post shared by Linda (@linda_murniece) on Sep 28, 2019 at 8:50am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!