Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Saseksas hercogi princis Harijs un viņa mīļotā Megana meitas Lilibetas pirmajā dzimšanas dienā publiskojuši viņas fotogrāfiju. Karaļnamā ir ierasts bērnu jubilejas atzīmēt ar portretiem.

Sestdien, laikā, kad Harijs un Megana atradās Lielbritānijā, lai svinētu karalienes Elizabetes II 70 gadus valdīšanas, dzimšanas diena bija pāra jaunākajam bērnam – meitai Lilibetai. Arī viņa bija atceļojusi no pāra dzīvesvietas ASV, taču netika ņemta līdzi vecvecmāmiņas svinībās publiski. Meitenes dzimšanas diena tika svinēta "klusi un intīmi" dārza kotedžā Vindzoras muižā, kur Harijs un Megana bija apmetušies, vēsta "The Guardian".

Mazā Lilibeta Diāna Mauntbatena Vindzora savos svētkos saņēma īpaši viņai gatavotu torti, savukārt jubilejas portretu uzņēma Misans Harimans – karaliskā pāra draugs, kurš fotografēja arī viņu kāzas un grūtniecības paziņošanu. Spriežot pēc jaunās bildes, Lilibeta aug līdzīga tēvam – viņa mantojusi Harija rudos matus.
Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pēc Elizabetes Platīna jubilejas svinībām ģimene ar privāto lidmašīnu aizlidoja atpakaļ uz ASV. Kā vēsta mediji, Harijs un Megana piedalījās tikai dažos svinību pasākumos, kurpretī brālis Viljams ar hercogieni Katrīnu bija redzami daudzos.

Princis Harijs un Megana Mārkla ir divu bērnu vecāki – vispirms pasaulē nāca dēls Ārčijs, bet pērn – meita Lilibeta. Viņas vārds dots par godu karalienei, kuru bērnībā tā dēvēja tuvākie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!