Foto: Privātais arhīvs
Godalgotā latviešu svarcēlāja Rebeka Koha savus fanus priecējusi ar selfiju virkni, kuros redzama laimīga un priecīga blakus savam līgavainim, Katarā dzimušajam Moazam Mohamedam Ibrahimam.

Jau ziņojām, ka 22 gadus vecā sportiste šonedēļ nāca klajā ar paziņojumu, ka pieņēmusi islāmticību. No Rebekas Kohas sociālo tīklu profiliem pazuda visas fotogrāfijas, kas vēstīja par jaunietes iepriekšējo dzīvi un dzīvesveidu.

Pirmdienas vēlā vakarā Rebeka Koha nomainījusi profila attēlu "Facebook" platformā. Jaunajā attēlā Koha redzama kopā ar līgavaini. Tāpat sportiste platformā ievietojusi triju selfiju sēriju – arī tajos topošais laulātais pāris mīļos kadros pauž savstarpēju mīlestību.

Šajos kadros Rebeka redzama islāmticīgo sieviešu drānās jeb hidžābā, kas ļauj citu skatam atsegt vien seju un plaukstas. Iepriekš Koha lūdza viņas acīm vairs nerādīt attēlus, kuros redzami pašas mati, kājas vai rokas.

Sociālajos tīklos diska metējs Ibrahims Rebeku dēvē par "wifey" jeb sieviņu.

Foto: Privātais arhīvs

"Delfi" jau vēstīja, ka mūsu svarcelšanas zvaigzne Rebeha Koha sociālajā vietnē "Instagram" paziņojusi, ka konvertējusies musulmanietē.

Līdz ar paziņojumu par pāriešanu islāmticībā, sportiste no sociālajiem tīkliem izdzēsusi visus attēlus, kas bija saistībā ar viņas līdzšinējo dzīvi.

Koha atstājusi vien četru fotogrāfiju sēriju, kuros redzama hidžābā.

View this post on Instagram

A post shared by Rebeka Koha (@rebeka_koha) on Jul 26, 2020 at 12:56pm PDT

22 gadus vecā sportiste vēsta: "Dārgie draugi, mani sekotāji un visi citi! Esmu pieņēmusi lielu lēmumu dzīvē. Esmu priecīga un pateicīga par to, un uzskatu, ka rīkojos pareizi. Vienīgais, ko lūdzu, ir cieņa, – ja jums nav nekā laba sakāma, labāk klusējiet. Šī man ir īpaša diena, jo kļuvu par musulmani," vēsta Koha.

Pulksten 15:48 viņa veikusi Šahadas rituālu jeb ticības deklarāciju un konvertēšanos, tādējādi pārejot islāmā. "Uzskatu, ka var sākties manas dzīves jaunā un skaistā nodaļa," piebilst sportiste.

Rebeka Koha lūdz citus nesūtīt viņai un arī publiski nedalīties ar fotogrāfijām, kurās redzami Kohas mati vai citas ķermeņa daļas – rokas, kājas, kakls.

Sportiste saka paldies tiem, kas viņu sapratīs un nepametīs. Konvertēšanās ierakstu Koha noslēdz ar mirkļbirkām #muslim, #hijab, #hijabgirl.

"Delfi" jau ziņoja, ka šogad pavasarī svarcēlāja paziņoja par saderināšanos. Viņas līgavainis ir diska metējs Moazs Mohameds Ibrahims. Abi jaunie sportisti iepazinušies sacensību laikā Moaza dzimtajā pilsētā Katarā.

Vēl nesen Ibrahims un Koha instagramā apmainījās sirsnīgiem attēliem. Piemēram, Kohas 22. dzimšanas dienā 19. maijā Ibrahims platformā ievietojis attēlu, kurā abi redzami kopā.

Ibrahims rakstīja: "Cik ļoti laimīgs es esmu, ka man esi tu?? Daudz laimes dzimšanas dienā manai brīnišķīgajai, lieliskajai, mīļajai mazulītei. Tu patiesi esi labākais, kas ar mani jebkad noticis, un es tevi mīlu nebeidzami," pauda Rebekas Kohas mīļotais.

Pateicības vārdus rakstīja arī jubilāre: "Mīļais! Es tevi tik ļoti mīlu! Nav labākas dāvanas par tevi pašu manā dzīvē".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!