Foto: F64
Lai gan ik gadu no smēķēšanas pasaulē mirst aptuveni 4,9 miljoni cilvēku, smēķētāju "armija" kļūst tikai lielāka, un daži no pīpmaņiem to pat sauc par savu vienīgo prieciņu dzīvē.

Varas iestāžu centieni ierobežot smēķēšanu vairāk atgādina parodiju, nedomājot par cēloņiem un cīnoties ar sekām, tomēr pēdējo gadu laikā daudzās Eiropas valstīs smēķētājiem uzlikta nopietna stigma.

Taču, kad cilvēks mutē iebāž kādu no tabakas izstrādājumiem un to aizdedzina, viņš kļūst par savējo, par izredzēto, par supervaroni.

Kā redzams foto galerijā, smēķēt ļaudīm patīk abās pusēs Atlantijas okeānam - Holivudā smēķē mūziķi, aktieri, modeļi un biznesmeņi, bet arī mūsējie neatpaliek "zārka naglu" dzīšanā.

Ir cilvēki, kas vairs nav iedomājami bez cigaretes vai cigāra - tie kļuvuši par viņu stila aksesuāru, lai gan ir arī tādi, kuri publiski neslēpj, ka labprāt no šī netikuma atbrīvotos, lai nesanāktu kā Zigmundam Freidam.

Kā zināms, Freids smēķēja tik kaislīgi, ka tika pie orālā vēža, tāpēc viņam nācās palūgt, lai kolēģis Makss Šūrs viņu nogalina. Šūrs paklausīja.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!