Foto: Privātais arhīvs
Pat mākslinieki nav pasargāti no dažādu vandāļu un zagļu uzbrukumiem - nepatīkamus brīžus nedēļas nogalē nācies izjust dizainerei Kristīnei Deimon (attēlā), kuras automašīnai zagļi gaišā dienas laikā izsituši logus, nozogot vērtīgas mantas, kas atradušās salonā.

"Piebraucu Pļavniekos pie pasta, burtiski uz 20 minūtēm. Gaišā dienas laikā blakus veikalam Supernetto un daudzdzīvokļu mājām neliešiem nebija ne mazāko problēmu izsist manai automašīnai stiklu un nozagt manai mātei somiņu. Pirmo reizi mana māte atstāja somiņu automašīnā. It kā pašas vien esam vainīgas, bet princips, ka dienas laikā..." DELFI Izklaidei par zādzību stāsta Deimon.

Diemžēl mammai somiņā atradušās vērtīgas lietas, un zaudējumi esot visai lieli, taču dizainere nenokar galvu un gatava neģēļus atrast. "Esam jau piefiksējuši, kur un cikos zagļi centās izņemt naudu no kartes, kur iztērēja dāvanu karti, kas atradās somiņā. Tagad policijai nebūs šķēršļu viņus notvert," spriež Deimon.

Tiesa, policijas sākotnējā reakcija, uzzinot par noziegumu, viņai likusies visai smieklīga. "Izsaucu poliju uzreiz, gaidīju stundu. Tad zvanīju atkal un jautāju, kad kāds beidzot ieradīsies, bet viņi teica ka stunda vēl jāgaida.

Ņemot vērā faktu, ka pulkstenis bija jau trīs pēcpusdienā, bet serviss strādāja līdz sešiem, man auto bija jāved uz servisu, lai ieliek jaunu stiklu izsistā vietā. Ar policiju sarunājām, ka viņi piebrauks, kad atbrīvosies. Tā nu viņi zvanīja, ka atbrīvojušies sešos, kad stikls jau bija ielikts. Bet piefiksēts viss tika, kā nepieciešams," par piedzīvojumiem ar policiju stāsta Deimon.

Allaž optimistiskā dizainere neļaus kaut kādiem neģēļiem sabojāt viņas dienu. Viņa pārliecināta, ka ļaundari jebkurā gadījumā saņems pēc nopelniem un ar savu piemēru brīdina tautiešus neuzmanības pēc neiekulties līdzīgās likstās.

"Esmu pateicīga dievam, ka varu atļauties salabot stiklu automašīnai bez domāšanas par materiālo zaudējumu, kā arī palīdzēt mammai, kā varu, lai segtu zaudējumus. Tie, kas atļāvās to izdarīt, jau ir dzīves sodīti, jo staigā zagdami!

Katram gadās aiz steigas vai neuzmanības pēc ko aizmirst automašīnā. Gribas ticēt, ka cilveki nav lopi, bet kārtējo reizi izjūtu vilšanos cilvēkos," spiesta secināt Deimon.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!