Foto: F64

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa pirmdien izskatīja basketbolista, kluba VEF Rīga spēlētāja Gata Jahoviča (attēlā) maksātnespējas lietu, bet spriedums šajā lietā tiks pasludināts ceturtdien.

Maksātnespējas pieteikumu basketbolists tiesā iesniedza 3. martā, un tiesas pārstāvis Kaspars Sadauskis informēja, ka Jahoviča pieteikums esot pamatots ar Maksātnespējas likuma 151. pantu.

Šis pants nosaka maksātnespējas procesa piemērošanu fiziskai personai, ja tai nav iespēju nokārtot parādsaistības, kurām iestājies izpildes termiņš un kuras kopā pārsniedz piecus tūkstošu latu, vai arī tai nebūs iespējams nokārtot parādsaistības, kuru izpildes termiņš iestāsies gada laikā un kuras kopā pārsniedz desmit tūkstošus latu.

Basketbolista maksātnespējas lietu bija plānots izskatīt jau aprīļa sākumā, bet toreiz lietas izskatīšanas tika atlikta, jo Jahovičs tiesā slimības dēļ neieradās, ziņo laikraksts Dienas Bizness.

Pērnā gada augustā 1984. gadā dzimušais basketbolists pēc pusotru gada ilgas draudzības apprecējās ar Ievu Jurevsku. Kāzas notika šaurā ģimenes lokā, bet šī gada sākumā pasaulē nāca abu jauniešu pirmdzimtais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!