Foto: F64

Turpinot aizsākto rubriku, kurā sabiedrībā zināmi cilvēki atklāj savu iecienītāko, kā arī "firmas" ēdienu receptes, miljonārs Raimonds Gerkens (attēlā) raksturo savas ēst gatavošanas prasmes, kā arī sniedz ieskatu skābeņu zupas pagatavošanā.

"Ēst gatavot nemāku absolūti, lai gan man tas būtu jāprot, jo esmu beidzis oficiantu skolu. Tur mums mācīja ne tikai ēdiena servēšanas un pasniegšanas, bet arī pagatavošanas iemaņas, bet par nožēlu visas šīs zināšanas man ir kaut kā paslīdējušas garām.

Lai cik nepatīkami to būtu atzīt, man problēmas sagādā pat tas, kā uzvārīt olu, lai tā būtu cieti vārīta un čaumala viegli lobītos nost. Pa ausu galam esmu dzirdējis, kā tas jādara, bet paša spēkiem ar to tikt galā droši vien būtu neiespējami.

Tādēļ ikdienā negatavoju vispār. Par laimi, mana sieviņa ir profesionāla šefpavāre, un, lai gan nereti raugos ar skaudību uz draugiem, ar kuriem kopā dodamies uz tālām zemēm zvejot un kuri noķerto zivi prot pagatavot tā, ka var nagus atkost, ar situāciju esmu samierinājies," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Gerkens.

Neraugoties uz ierobežotajām spējām virtuvē, miljonārs tomēr ir arī gardēdis, un viens no Gerkena iecienītākajiem ēdieniem ir latviešu tradicionālā skābeņu zupa, ko uzņēmējs iesaka laiku pa laikam nobaudīt ikvienam.

"Labprāt ēdu zupas. Iecienītas man ir skābeņu un zirņu zupas, no kurām mīļākā tomēr ir skābeņu. Tās pagatavošana ir divsimt procentu lielā sievas pārraudzībā, uz ko es savukārt noraugos no tālienes.

Lai pēcāk no sievas nedabūtu pa ausīm, sīki un smalki zupas recepti neņemos izklāstīt, vien zinu, ka zupai nepieciešamas skābenes, grūbas, kartupeļi, ola, lociņi un smeķīga gaļiņa, savukārt to gatavošanu jau katrs var pēcāk veikt pēc savas gaumes un patikas," nosaka Gerkens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!