Foto: Mango

Miljonārs Raimonds Gerkens (attēlā) ir ne vien liels zolītes spēles, bet arī literatūras cienītājs. Uz uzņēmēja žurnāla galdiņa jau sakrājusies prāva kaudzīte divsimts literatūras darbu apjomā, kurus Gerkens apņēmies tuvākajā laikā izlasīt, tomēr miljonāram ir arī vairākas visu laiku mīļākās grāmatas.

"Esmu dzimis Skrundā, kur nebija ne teātra, ne operas, bet bija bibliotēka, un tādēļ jau no agras jaunības esmu ļoti aktīvs lasītājs. Mīlestība pret literatūru arī ir viens no iemesliem, kāpēc finansiāli atbalstu ikgadējo Latvijas Rakstnieku savienības organizēto romānu konkursu.

Aizraujošas grāmatas varu lasīt neatraudamies un pat nemanu, kā pāršķiru lapu pēc lapas. Tā rezultātā bieži vien eju gulēt ļoti vēlu, jo vēlos grāmatu izlasīt līdz galam vai atklāt pēc iespējas vairāk jaunumu tās sižetā.

Tad nu gandrīz vai cieš mans darbs, jo no rītiem reizēm nevaru laicīgi piecelties," sarunā ar DELFI Izklaide savos lasīšanas paradumos dalās miljonārs.

"Atzinīgi vērtēju krievu rakstnieka Viktora Suvorova darbus. No tiem, manuprāt, visspilgtākie ir grāmatas Uzvaras ēna un Kuzjas māte. Man ļoti patīk šī autora literārais stils un prasme atklāt vēstures līkločus.

Izdevies ir arī norvēģu rakstnieces Karinas Fosumas detektīvromāns Tikai neatskaties!.

Tāpat mani ļoti aizrāva Klarisas Pinkolas Estesas psiholoģiskais darbs Sievietes, kuras skrien ar vilkiem, Džona Grišama Pelikānu lieta un skandināvu rakstnieka Jusi Adlera - Olsena romāns Fazānu slepkavas, kas, manuprāt, ir izcils detektīvžanra literatūras paraugs.

Lasot šīs grāmatas, acis rija lapu pēc lapas, nemanot, kā skrien laiks. Iespējams, tas tādēļ, ka es esmu kaislīgs detektīvu cienītājs," nosmej Gerkens, piebilstot, ka literatūru par finansēm un ekonomiku gan diez ko nelasot, jo šīs nozares specifikas uzņēmējam esot gana jau ikdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!