Foto: AFP/Scanpix

Latviešu modele Ginta Lapiņa (attēlā) jau vairākus gadus ar atzīstamiem panākumiem darbojas ārzemēs, bet tagad tapis zināms, ka meitene Ņujorkas tiesā iesniegusi prasību par savu fotogrāfiju nesaskaņotu izmantošanu.

Kā vēsta izdevums Privātā Dzīve, Lapiņa pērnā gada vasarā fotografējusies pie vācu dizainera Karla Lāgerfelda, bet attēli vēlāk bez viņas ziņas un piekrišanas izmantotas Schwarzkopf matu kopšanas reklāmas kampaņā.

Par šo fotosesiju viņa saņēmusi vien 19 700 ASV dolārus, kas esot krietni mazāk, nekā Lapiņa ieradusi nopelnīt - parasti alga par šādu darbu rakstāma ar vismaz piecām nullēm. Tāpat samaksāts tikai par fotosesijā pavadīto laiku, bet nevis par bilžu izmantošanu.

Prasībā par vienu miljonu dolāru kā atbildētāji esot gan kompānija Schwarzkopf, gan Lapiņu pārstāvošā aģentūra Women Management, kas par šādu līgumu vienojušies bez pašas modeles informēšanas.

Prasībā arī teikt, ka Lapiņas parādīšanās šāda veida reklāmā noniecinot modeles vārdu - Schwarzkopf produkti un tas, kāda izskatoties reklāma, neatbilstot līmenim, kādā ieradusi strādāt viena no labāk apmaksātajām modelēm pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!