Foto: Publicitātes foto

Modes mākslinieks un raidījuma Ievas pārvērtības viens no vadītājiem Gints Bude (attēlā) kādā intervijā, stāstot par savu pagātni, atklājis, ka savulaik viņš bijis ļoti apaļīgs, par ko arī daudz cietis no saviem vienaudžiem.

"Līdz divdesmit piecu gadu vecumam svēru simt trīsdesmit piecus kilogramus - pašlaik sveru mazāk, nekā kad mācījos otrajā klasē," intervijā žurnālam Ieva pastāstījis modes mākslininieks, kurš ir ilgi un smagi strādājis, lai atbilstu modes kanoniem.

"Liekā svara dēļ esmu izgājis cauri ļoti grūtiem dzīves posmiem. Nedod Dievs jaunībā būt resnam un vēl zēnam. Meitenei apaļīgumu piedod, bet puisim gan ne. Šādi zēni tiek ļoti pazemoti," bērnībā pārliecinājies Bude.

"Mani kaustīja tāpēc, ka biju resns. Turklāt to nedarīja mani vienaudži, bet vecāki puiši. Esmu pieradis cīnīties, pastāvēt par sevi. Esmu pieradis, ka mani sit," stāstījis modes mākslinieks - sišana notikusi tik bieži, ka viņš atradis veidu, kā ar to sarast.

"Var ļaut, lai tevi sit, un domās būt pavisam citur. Tādi puikas, kāds biju es, ir kā boksa maisi. Un tiem lielajiem, iespējams, nemaz neienāk prātā, ka viņi mazo zēnu pazemo. Arī manā gadījumā - nebūtu boksa maisa Ginta, būtu kāds cits," pārliecināts ir Bude.

Viņš arī atzinis, ka bērnībā pārciestā vardarbība no biedriem viņam iemācījusi mobilizēties. "Man bija jādomā, jāapsver katrs solis. Pat skolas koridoros... kur es eju, pa kuru izeju un cikos to daru. Tas bija sāpīgi, ļoti nepatīkami, taču pamācoši. Zinu, ka dzīvē nav tādu situāciju, no kurām es nevarētu izķepuroties," pārliecināts ir modes mākslinieks.

Cīnīties ar lieko svaru Gints centies visu laiku, bet bez panākumiem - piecpadsmit gadu vecumā sācis skriet, nometis 40 kilogramus, bet tad skriešanu pametis un zaudēto kilogramu vietā uzēdis 60.

Vēlākajos gados gan viņam izdevies atrast savu formulu, kā ne tikai atbrīvoties no liekā svara, bet arī saglabāt slaidu augumu, bet, dodoties uz skolas salidojumiem, viņš par saviem kādreizējiem pāridarītājiem var pasmīkņāt. 

"Esmu labā formā, bet viņi - pamatīgi apvēlušies. Acīmredzot pastāv enerģijas nezūdamības likums. Viņi mani saukāja par resno, bet tagad viss ir apgriezies otrādi," intervijā žurnālam Ieva priecājies Bude.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!