Foto: LETA / White House

Šonedēļ Latvijā gana lielu uzmanību piesaistījis modes eksperts Gints Bude. Viņš pēc viesošanās kādā skolā un bērnu emocionālās reakcijas par viņa izteikumiem saņēmis draudus, bet negrasās to tā atstāt.

Pēc Facebook tīklā saņemtajiem draudiem Bude bija vērsies policijā, bet ceturtdien, 1. oktobrī, tapa zināms, ka Valsts policija atteikusies sākt kriminālprocesu, jo nav konstatētas noziedzīga nodarījuma pazīmes.

Piektdien, 2. oktobrī, Budes pārstāvis Dainis Bērziņš DELFI Izklaidi informēja, ka modes dizaineris ar atklātu vēstuli ir vērsies pie ASV prezidenta Baraka Obamas un pasaules ietekmīgāko laikrakstu - The New York Times un The Washington Post - galvenajiem redaktoriem par cilvēktiesībām, personas goda un cieņas neaizskaramību demokrātijas apstākļos.

"Sociālā portāla Facebook. Inc., kas bāzēts ASV, administratori ir atteikuši (automātiskā atbilde) dzēst kāda Facebook lietotāja profilā publicēto informāciju, kas satur pret Gintu Budi vērstus melīgus apgalvojumus par profesionālo darbību, izteiktus draudus, goda un cieņas, seksualitātes aizskārumu.

Lai gan viens no pasaulē vadošajiem sociālajiem tīkliem - Facebook - savai lietotāju komūnai lūdzis būt lojāliem, ievērot demokrātijas principus, citu cilvēku tiesības, personas goda un cieņas neaizskaramību, neizteikt draudus un nemudināt uz vardarbību, neaizskart seksualitāti!" teikts paziņojumā.

Ar Budes nosūtīto vēstuli ASV prezidentam var iepazīties zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!