Foto: LETA

Latvijas radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts paziņojis, ka radiostacija nolēmusi mainīt raidījuma Kā labāk dzīvot? vadītāju un pārtraukt līgumattiecības ar Haraldu Burkovski (attēlā), kurš zināms arī kā LNT svētdienas vakaru raidījuma Top 10 un citu pārraižu vadītājs.

Latvijas radio nolēmis ar Burkovski neslēgt jaunu autorlīgumu, jo viņš savu darbību izvērsis plašumā, iesaistoties ļoti dažādos projektos, un "tik plaši izplatīts brends vairs neidentificējas ar kaut ko vienu", laikrakstam Diena skaidrojis Kolāts.

Viens no pēdējiem redzamākajiem Burkovska projektiem ir LNT diskusiju raidījumu vadīšana, kuros, starp citu, eksperti saskatīja apvienības Par labu Latviju slēptās aģitācijas pazīmes.

Kolāts arī nenoliedz, ka viens no argumentiem sadarbības pārtraukšanai esot bijusi arī Burkovska iesaistīšanās reklāmās, taču tas neesot bijis vienīgais, jo ekspertiem bija dažādi viedokļi par to, vai Kā labāk dzīvot? ir tāda žanra raidījums, uz kuru attiecas likuma ierobežojums, kas liedz ziņu vai sabiedrībā aktuālu problēmu raidījumu vadītājam piedalīties reklāmās.

Pats Burkovskis vēl ceturtdien nebija informēts, ka Kolāts pieņēmis lēmumu viņu atstādināt no raidījuma vadīšanas, bet Latvijas radio šefs atklājis, ka viņam jau esot padomā cits kandidāts raidījuma vadīšanai, taču tā vārdu viņš pagaidām neatklāšot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!