Foto: Vida Press
Neraugoties uz faktu, ka Saseksas hercogi pirms trim gadiem teica ardievas oficiālajiem britu karaļnama pienākumiem, pēc ilgstoša intrigu perioda viņu atvases tomēr tikušas pie karaliskajiem tituliem princis un princese, ziņo "Reuters".

Lai gan attiecības starp princi Hariju un viņa tēvu karali Čārlzu ir ļoti saspringtas, Čārlzs saviem mazbērniem "nelaupīs" augstdzimušo titulus – Harija un Meganas Mārklas atvases būs tajos godājamas gluži oficiāli. Trīsgadīgais puisēns nu godājams par princi Ārčiju, bet gadu vecā Lilibeta ir princese Lilibeta.

Pirms dažiem gadiem, kad Megana Mārkla sniedza interviju Oprai Vinfrijai, viņa cita starpā atklāja: kad Ārčijs vēl bija vēderā, Meganai pateikts, ka bērnam nepienāksies karaliskais tituls kā aizsardzība.

Taču tagad, kad Losandželosā notika mazās Lilibetas kristības, arhibīskaps viņu nosauca par princesi. Arī Bekingemas pils ir solījusies savā mājaslapā atjaunināt informāciju par karaļnama sastāvu, iekļaujot tajā mazo princi Ārčiju un princesi Lilibetu.

Pāra pirmdzimto kristīja Vindzoras pilī, savukārt meita 3. martā kristīta ASV. Kristības "ārpus Lielbritānijas" nozīmē, ka meitene netiks automātiski uzskatīta par Anglijas baznīcas locekli. Viņas vectētiņš karalis Čārlzs III ir šīs sistēmas virsvadītājs.

Mazā Lilibeta Diāna ir astotā rindā uz karalisko troni. Viņas tēvs Harijs patlaban ir sestais šajā pēctecības līnijā, bet Harija dēls Ārčijs ierindojas septītajā pozīcijā. Šo bērnu māte Megana Mārkla pēctecības līnijā neparādās, jo viņa nav karaliskajā ģimenē dzimusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!