Foto: AP/Scanpix/LETA

Saseksas hercogu pāris princis Harijs un Megana Mārkla trešdienas vakarā Ņujorkā iekļuva incidentā, kas "varēja izvērsties autokatastrofā", paziņojis pāra pārstāvis. Hercogu auto vajāja preses fotogrāfi un gandrīz notikusi avārija. Tikmēr britu karaļnamā par notikušo "neceļ ne ausi".

Paparaci fotogrāfi Harijam un Meganai dzinušies pakaļ pēc tam, kad pāris devās prom no "Women of Vision" balvu pasniegšanas ceremonijas Zīgfeldas teātrī. Tur Meganai tika pasniegta balva.

Automašīnā atpakaļceļā bijusi arī Meganas māte.

Pāra pārstāvji medijiem pauduši, ka fotogrāfu pakaļdzīšanās ilgusi apmēram divas stundas un bijusi "šausminoša un agresīva".

"Gandrīz notika vairākas sadursmes, kurās gandrīz cieta vairāki citi autovadītāji uz ceļa, gājēji un pat divi policijas darbinieki," atsaucoties uz runasvīra teikto, ziņo CNN.

Tikmēr Ņujorkas policijas komentārā tik dramatiska aina neiezīmējas. "Daudzie fotogrāfi hercogu pārvietošanos padarīja izaicinošu, taču nav ziņu par sadursmēm, ievainotajiem vai kādu cilvēku arestu," saka policijā. Ņujorkas policijas departaments izmeklē notikušo un paziņojumā norādīja, ka viņu darbinieki "palīdzēja privātajai drošības komandai, kas aizsargā Saseksas hercogu un hercogieni".

Brīdī, kad trešdienas vakarā pēc Latvijas laika pienāca pirmās ziņas par "nenotikušo" katastrofu, tās bija karstākās vēstis daudzos pasaules medijos.

Kā ceturtdien ziņo slavenību portāls "Page Six", neviens no karaliskās ģimenes Lielbritānijā nav sazinājies ar Hariju un Meganu Amerikā, lai uzzinātu, kā viņiem klājas pēc piedzīvotajiem satraukumiem.

Jāatgādina, ka prinča Harija māte princese Diāna 1997. gadā iekļuva traģiskā un princesei nāvējošā autoavārijā, bēgot no paparaci. Nesen "Netflix" dokumentālajā filmā Harijs ne reizi vien izteicies, ka ļoti baidās no šo notikumu atkārtošanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!