Foto: Privātais arhīvs
Sociālie tīkli šobrīd mutuļo – krievu un ukraiņu slavenības pauž atbalstu Ukrainai, nosodot Krievijas agresiju šajā valstī. Ceturtdienas rītā, kad reāls karš sākās, vairums šovbiznesa zvaigžņu klusēja, taču nu jau otro dienu ļoti daudzi pauž savu viedokli.

"Šodien notika tas, kas nedrīkstēja notikt nekad," ceturtdien sociālajā tīklā "Instagram" vēstīja Gruzijā dzimušais dziedātājs Valērijs Meladze, paužot savu attieksmi pret karu, ko Ukrainā uzsāka Krievija. Viņš lūdz izbeigt karadarbību un iesaistītajām pusēm apsēsties pie pārrunu galda. "Cilvēki nedrīkst mirt," uzskata Meladze.


Populārā raidījumu vadītāja Ksenija Sobčaka pauž, ka līdz pēdējam brīdim nav ticējusi, ka reāls karš tiešām sāksies. Viņa uzskatīja, ka konflikta finišs būs Doņeckas un Luhanskas "republiku" atzīšana, taču tas izrādījies tikai sākums īstam karam. Arī viņai nav pieņemams tas, ka šajā konfliktā mirst cilvēki. "Visas manas prognozes ir izjukušas. Mēs visi esam šīs situācijas ķīlnieki. Tagad ticēšu tikai sliktākajiem scenārijiem. Vienmēr esmu bijusi optimiste, bet visi Krievijā palikušie ir optimisti – pesimisti jau sen ir prom," vēstīja Sobčaka, instagramā ievietojot melnu bildi.


Tādu pašu melnu bildi ielicis arī humorists Maksims Galkins, kurš uztur kontaktus ar draugiem un radiem Ukrainā. "Nav vārdiem izsakāms, ko jūtu. Kā tas viss ir iespējams? Karam nav nekāda attaisnojuma," raksta Galkins.


Ukraiņu žurnālists Dmitrijs Gordons vēršas pie šovbiznesa pārstāvjiem Krievijā, sakot, ka "bumbas krīt uz mūsu pilsētām". Gordons aicina apzināties Krievijā dzimušo kareivju mātēm, ka viņu bērni kritīs kaujās: "Ne mēs pie jums atnācām, bet jūs," saka populārais žurnālists, kuram instagramā seko teju 800 tūkstoši cilvēku.


Krievijas estrādes māksliniece Lolita saka paldies savai radošajai komandai, kuras sastāvā ir gan krievi, gan ukraiņi. Viņa uzskata, ka māksla ir vienīgā sfēra, kurā starp cilvēkiem drīkst būt domstarpības un kašķi. Viņa ir par mieru pasaulē un aicina cilvēkus neļauties panikai.


Ukrainā dzimušais profesionālais bokseris Oleksandrs Usiks vietnē "Twitter" ievietojis video, kurā pauž, ka nav aizbēdzis no savas dzimtenes, kā cilvēki uzskatījuši, piefiksējot viņu aizlidojam no Ukrainas. "Draugi, šis ir ļoti grūts laiks un mums ir jāapvienojas. Es ļoti pārdzīvoju par savu valsti un mūsējiem, šis karš mums visiem kopā ir jāaptur," saka Usiks.


Krievijas estrādes dīva Alla Pugačova pagaidām savu viedokli par notiekošo nav paudusi, taču viņas meita Kristīna Orbakaite ir pateikusi nē karam.


"Ukraina negrib karu," instagramā raksta valstī slavenā influencere Sofija Stužuka, kura nesen nodibinājusi mīlas attiecības ar vīrieti no Rīgas. Viņa nespēj noticēt, ka dzīvo šādā pasaulē un saka, ka paliks savā zemē, prom nebēgs.


Ar melnu kvadrātu soctīklos ceturtdien padalījies arī Krievijas šovmenis Ivans Urgants. Arī viņš pauž, ka negrib karu: "Bailes un sāpes..." Jau piektienas pēcpusdienā kļuva zināms, ka Krievijas "Pirmais kanāls" Urganta vakara šovu ir atcēlis, neko oficiāli nekomentējot.


Karu nevēlas arī dziedātāja Zemfira:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!