Foto: Mango
Radiogeiša, žurnāliste un pasniedzēja Ieva Adamss (attēlā) 19. novembrī nosvinējusi savu 34. dzimšanas dienu, kas norisinājusies divos etapos: no rīta Ieva cienājusi ar torti tuviniekus – bērnus un to vecmāmiņas, bet vakarā sarīkotas skaistas viesības sena Ievas drauga un augstkolas kolēģa Aigara Zariņa plašajā dzīvoklī.

"Tas bija kā senos laikos - ar mūziku, dziesmām un filozofiskām sarunām sveču gaismā un Aristoteļa marmora krūšutēlu interjerā," sarunā ar izklaides portāu Mango pārdzīvojumos dalās Ieva.

Viņa atklāj, ka vairākus gadus nebija rīkojusi dzimšanas dienas svinības saviem draugiem. "Pirms padsmit gadiem, kad vēl dzīvoju pie vecākiem, saaicināju uz dzimšanas dienas ballīti savus labākos draugus, taču tie visi bija tik dažādi, citādi domājoši un no dažādiem sociāliem slāņiem, ka jutās viens otra sabiedrībā briesmīgi neomulīgi. Tad metu mieru šai tradīcijai un turpmāk satikos ar katru draugu atsevišķi, tā dzimšanas dienai izstiepjoties nedēļas ilgumā," atminas Ieva.

Bet šogad, dažas dienas pirms 34. gadskārtas pienākšanas, kāds Ievas paziņa, kura dzimšanas diena ir pāris dienas vēlāk, palūdza Ievas piekrišanu rīkot viņa ballīti Ievas dzīvoklī. "Piekritu, lai gan pie sevis nodomāju – ir gan drusku nekaunīgs... un tūdaļ iedomājos, ka taču arī es varētu aicināt viesus uz cita drauga dzīvokli!" stāsta Ieva. "Tā jau sanāk – tiklīdz kādu nosodi, tā tūliņ pats nokļūsti identiskā situācijā," viņa smejas. "Sastādīju visvistuvāko draugu sarakstu un izrādījās, ka to vidū nav nevienas sievietes. Tad sapratu, ka vienīgā, ko vēlētos satikt šajā dienā, ir Inta Fogele."

Aģentūras Mis Latvija vadītāja dāvanu starpā jubilārei "pasniedza" arī krievu tautasdziesmu personiskā izpildījumā un zeltītus auskarus ar akmeņiem, kuru nosaukumu viņām abām nekādi neizdodas izrunāt tā, lai izklausītos pieklājīgi, ķiķina Ieva. Visoriģinālāko un arī simboliskāko dāvanu Ieva saņēmusi no sava drauga Valta – tā bijusi pīpe "zālei". "Nezinu gan, vai to lietošu, bet viņa doma ir skaidra – man vēl ir par maz sirdsmiera," saka Ieva.

Ieva savas dzimšanas dienas priekšvakarā piekritusi arī kādai erotiska rakstura kailfoto sesijai. "Bija paredzēta izstāde par dažādu radošu profesiju spilgtākajiem pārstāvjiem, kas visi parādītos kaili. Diemžēl izpildījums izrādījās vājš un es atteicos no savas fotogrāfijas izstādīšanas." Vaicājot, vai Ieva bieži atkailinās foto kameru priekšā, viņa atzīst, ka biežāk nekā vairums cilvēku un retāk nekā šī žanra profesionāļi.

Ieva ir atklāta: "Es neuztveru kailu ķermeni kā tabu, nedz arī kā kaut ko īpašu. Jā, ja man būtu trīs krūtis divu vietā, es būtu īpaša – tad varētu domāt, rādīt to vai slēpt. Maniem bērniem netiek slēptas arī šīs manas fotogrāfijas un tās viņiem – kā nesamaitātiem radījumiem ar normālu uztveri – liekas pilnīgi dabiskas. Es taču neeju ar viņiem dušā vai pirtī peldkostīmā!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!