Foto: LETA
Bijušā basketbolista, premjera biroja un Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Mārtiņa Bondara laulātā draudzene Ieva Bondare (attēlā) algotu darbu nestrādā – viņas ikdiena sadalīta starp studijām Mākslas akadēmijā, gleznošanu, sadzīviskām rūpēm un trīs atvašu audzināšanu.

"Mans vīrs Mārtiņš uzskata, ka Latvijā stiprais dzimums ir sieviete. Viņa iznēsā bērnu, laiž to pasaulē, uzņemas atbildību. Sieviete spēj pielāgoties situācijai, vienlaikus veikt vairākus darbus, domāt, viņa visu pagūst, jo cita varianta jau nav.

Es vairāk esmu tradicionālā ģimenes modeļa piekritēja, kurā sieviete ir ģimenes pavarda turētāja, bet vīrietis mednieks, kas atnes mājās medījumu, gādā par sievu un bērniem," intervijā žurnālam Ieva stāstījusi "Mrs. Globe 1998" titula īpašniece.

Viņa neatbalsta tās sievietes, kuras kļuvušas tik neatkarīgas, ka neļauj vīrietim sev durvis atvērt. Ieva uzskata, ka ir skaisti, ka vīrietis sievietes lutina un izrāda viņām cieņu, un arī labi zina, cik daudz laika paņem dažādu mājas soļu veikšana.

"Esmu strādājusi skolā, sporta klubā vadījusi tīņu centru, varbūt vēl strādāšu, bet, kamēr bēni ir mazi, vēlos būt ar viņiem kopā. Ģimenē jūtos novērtēta," atklāta bijusi Bondare.

"Būs tādi, kas teiks: viņai viegli runāt, vīrs ģimeni nodrošina. Jā, mans mīļotais vīrietis mani vienmēr ir atbalstījis, varu atļauties nestrādāt, bet es arī ieguldu savu artavu, lai mūsu ģimene būtu stipra," skaidrojusi Ieva, kura šogad plāno beigt studijas Mākslas akadēmijas maģistros.

"Mārtiņam tagad ir mazliet vairāk laika, viņš var aizvest meitenes uz skolu, dejošanu, salikt vai izņemt traukus no trauku mazgājamās mašīnas, iepirkties. Bet tā nebija vienmēr. Divpadsmit gadu viņš no agra rīta līdz vēlam vakaram strādāja, bet es rūpējos par bērniem," savā ģimenes dzīvē ieskatu sniegusi Bondare un aicinājusi arī citas sievietes atrast sev hobiju. 

"To es visām sievietēm novēlu - atrast nodarbošanos sev! Tas nav egoistiski - mācīties gleznot, apgūt japāņu valodu, apmeklēt deju kursus, kora mēģinājumu. Tas rada saskaņu pašai ar sevi. Sevi palutinot, pēc tam ar dubultu enerģiju var mesties ikdienas rutīnā," intervijā Ievai padomu devusi Bondare.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!