Foto: AFP/Scanpix

Šī gada sākumā par precētu pāri kļuva Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess un latviešu ierēdne Ieva Kupce (abi attēlā). Jaunā Igaunijas pirmā lēdija aktīvi sarosījusies sociālajos tīklos – tīmekļa vietnē Facebook šonedēļ tapusi viņas oficiālā mājaslapa.

Ieva, kura pēc kāzām pieņēmusi , vietnē Facebook piereģistrējusies 4. janvārī. Pagaidām oficiālajā lapā publicētas divas bildītes, un vienā no tām viņa iemūžināta kopā ar vīru.

Tāpat Igaunijas pirmā lēdija publicējusi paziņojumu igauņu valodā. Tajā viņa pavēstījusi par nesenajām kāzām un pateikusies visiem par atbalstu un laba vēlējumiem.

Pāris dienu laikā Ilvesa sievas oficiālā lapa izpelnījusies lielu popularitāti. Tā jau ieinteresējusi gandrīz septiņus tūkstošus Facebook lietotāju, kas lapu atzīmējuši ar "patīk".

Jau vēstīts, ka plašāka sabiedrība par Ilvesa un tagadējās Igaunija spirmās lēdijas saderināšanos uzzināja aizvadītā gada decembra sākumā. Par precētu pāri abi kļuva 2. janvārī. Laulības notika Hallistes Svētās Annas baznīcā Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!