Foto: Kadrs no video

Sestdienas vakarā Tallinas lidostā aizvadīts Igaunijas Reformu partijas kongress, kurā politiķi, tostarp esošā premjerministre Kaja Kallasa prezentēja gaidāmo parlamenta vēlēšanu programmu, bet pēc tam politiķi metās ballēties slavena igauņu dziedātāja priekšnesumā.

Igaunijas publika sociālajos tīklos savu premjerministri salīdzina ar Somijas valdības vadītāju Sannu Marinu, kura zināma kā cilvēks, kurš prot atpūsties. Viņuprāt, arī Igaunijas premjere "tur līmeni", proti, dažkārt par darbu prot aizmirst.

Reformu partijas kongresā tika apstiprināta vēlēšanu programma un kandidātu saraksts. Pēc formālās daļas beigām politķiem uzstājās Igaunijā labi zināms mākslinieks Karls Ēriks Taukars. Viņa uzstāšanos savā "Instagram" profilā pārraidīja arī premjere pati.

"Ziniet, mums bija arī dialogs, tikai tas šajā video īsti labi nenolasās," vēstīja Kallasa. Video viņa bija redzama, liegi šūpojoties Taukara dziesmas ritmos un pūloties vai nu dziedāt līdzi, vai kaut ko sacīt māksliniekam (sk. "Instagram" karuselī):

Dziedātājs Taukars Igaunijā ir ļoti populārs un pieprasīts. 33 gadus vecais mākslinieks kļuva pazīstams pēc dalības šovā "Izklausies redzēts" un "American Idol" igauņu versijā.

Parlamenta vēlēšanas Igaunijā gaidāmas 5. martā. Kā izteikusies pati Kallasa, viņas pārstāvētā Reformu partija savā programmā iezīmējusi vēlamo Igaunijas nākotni 10 līdz 30 gadu griezumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!