Foto: DELFI

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess un Latvijas Aizsardzības ministrijas ierēdne Ieva Kupce precēsies 2. janvārī, apstiprinājusi prezidenta kanceleja.

Kā vēsta portāls "Delfi.ee", pēc abpusējas saderināto vēlēšanās kāzas tiks svinētas šaurā ģimenes lokā. Ceremonija noritēs Igaunijā.

Par saderināšanos Ilvess un Kupce paziņoja novembra vidū.

Kā vēstīts, šī gada aprīlī 61 gadu vecais Ilvess un viņa tābrīža sieva Evelīna pēc 11 gadu kopdzīves nolēma šķirties. Savienībā piedzimusi meita, bet abu laulāto dzīvē krīzi radīja pērn masu medijos plaši tiražēts skandāls, kad Igaunijas pirmā lēdija naktsklubā tika pieķerta ar kādu 28 gadus vecu francūzi.

Ieva Kupce ir Latvijas Aizsardzības ministrijas Nacionālās kiberdrošības politikas koordinācijas nodaļas vadītāja. Viņa ir strādājuši dažādās institūcijās ārlietu un drošības politikas jomā Latvijā un NATO, pievēršoties drošības, demokrātijas un cilvēktiesību jautājumiem.

2012. gadā viņa absolvēja profesionālās pilnveides programmu Džonsa Hopkinsa universitātē Vašingtonā un pēc atgriešanās Latvijā bija Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra padomniece. Viņa arī koordinēja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra ("StratCom") izveidi Rīgā.

1952. gadā dzimušais Ilvess un 1968. gadā dzimusī Evelīna Inta-Lambota, kas pēc laulībām pieņēma uzvārdu Ilvesa, apprecējās 2004. gadā - gadu pēc savas meitas nākšanas pasaulē. Abiem tā bija otrā laulība. Ilvesam no pirmās laulības ar amerikāņu psiholoģi Meriju Buloku ir 1987. gadā dzimis dēls Lūkass Kristjans un meita Jūlija, kas dzimusi 1992. gadā.

Ilvesa amata termiņš beigsies nākamgad augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!