Foto: DELFI.ee

57 gadus vecais Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess (attēlā) Latvijā tiek uzskatīts par sekssimbolu – vismaz tā izdevumā The Guardian vēsta žurnālists Džeimijs Kitmans, kurš ar Ilvesu savulaik mācījies kopā kādā skolā ASV.

Žurnālists vienā no lielākajiem britu preses izdevumiem publicējis visai plašu rakstu par igauņu prezidentu, un, vācot materiālus rakstam, viņš apbraukājis visas Baltijas valstis, kurās tad arī noskaidrojis, ka Ilvess it visur tiek uzskatīts par seksīgu.

"Kāda vietējā [Latvijas] iedzīvotāja, kura runāja angļu valodā, man pateica, ka Ilvess Latvijā tiek godināts ne tikai kā cienījams politiķis, bet arī kā īsts reģionāls sekssimbols. Nav tik slikti vienkāršam puisim no Ņūdžersijas," savā rakstā vēsta Kitmans.

Šo ASV štatu autors piesauc tādēļ, ka pirms četrdesmit gadiem viņš tu ar Ilvesu sēdējis vienā skolas solā. Viņi kopā mācījušies Leonijas pilsētas vidusskolā, kurā Ilvess bijis arī skolēnu padomes viceprezidents.

"Viņš jau toreiz bija ļoti prasmīgs politiķis," savu skolas laiku biedru raksturojis amerikāņu žurnālists.

Kitmans raksta, ka Ilvess bijis slaids, viņam bijuši gari mati, lielākoties staigājis džinsos un tvīda žaketē. Lai gan viņš jau jaunībā bijis lietišķs, nākamajam Igaunijas prezidentam paticis arī no sirds izklaidēties.

"Četrdesmit gadus vēlāk viņš vēl joprojām ir slaids un bez vēderiņa, lai gan tagad mati viņam kļuvuši plānāki, bet par firmas zīmi kļuvis tauriņš," portretu ieskicē Ilvesa skolas biedrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!