Foto: LETA

Maija pēdējā dienā Saeima vēlēs jauno Valsts prezidentu. Starp trim kandidātiem arī uzņēmējs Uldis Pīlēns. Ievēlēšanas gadījumā viņa kundze Ilze kļūtu par pirmo lēdiju. Intervijā žurnālam "Kas Jauns" Pīlēna kundze atklāj, ka pārcelšanās uz Rīgas pili viņai būtu "sāpīga tēma".

Pīlēnu pāris ir kopā 16 gadus, abi izveidojuši "Ola foundation" kultūrtelpu Ķīpsalā, bet agrāk Ilze Pīlēna bija pazīstama kā "Vīna studijas" saimniece.

Intervijā "Kas Jauns" Pīlēna pastāsta, ka gadījumā, ja kļūs par pirmo lēdiju, viņas prioritāte būs mākslas, kultūras un izglītības stiprināšana un popularizēšana, kā arī palīdzēšana grūtībās nonākušiem bērniem un no vardarbības cietušām sievietēm.

Tāpat viņa atklāj, ka vīra ievēlēšana liktu arī pašai dziļāk papētīt etiķetes prasības un protokola nianses. "Ja nonākšu jaunajā statusā, noteikti sadarbošos ar Latvijas tērpu dizaineriem, mums tie ir brīnišķīgi. Tā būtu arī viena no nišām, kā varētu prezentēt Latviju starptautiski," sarunā ar Juri Vaidakovu saka Pīlēna.

Tiesa, pārcelšanās aspektu viņa ar sajūsmu neuztver. "Iespējamā dzīvesvietas maiņa man gan varētu būt sāpīga tēma. Mums jau ir skaista, pašu iekārtota vieta, kur dzīvojam," atzīmē Pīlēna kundze. Savukārt Pīlēns papildina, ka viņa dēls Mārtiņš strādājis pie Rīgas pils restaurācijas, atjaunojot Balto zāli un akurāt prezidenta darba kabinetu.

Vaicāta par sajūtām, ja Pīlēns prezidenta vēlēšanās caurkritīs, viņa kundze saka: "Cilvēciskā ziņā tas zināmā mērā mūsu ģimenei būtu atvieglojums. Jo mēs tad saglabātu savu līdzšinējo dzīvi, turpinātu iesāktos projektus."

"Delfi" jau vēstīja, ka Latvijas Valsts prezidenta vēlēšanas gaidāmas 31. maijā. Uldim Pīlēnam (AS) konkurenci vismaz pirmajā kārtā veido pašreizējais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) un "Progresīvo" virzītā kandidāte Elīna Pinto, ar kuru plašāk iepazīstinājām šajā rakstā.

Prezidenta vēlēšanām līdzi sekos arī "Delfi" un "Delfi TV"; notikumu atspoguļošanas plāns uzzināms šeit.

Pilna intervija ar Uldi un Ilzi Pīlēniem lasāma 23. maija žurnālā "Kas Jauns"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!