Foto: LETA
Kādreizējā politiķe un Saeimas priekšsēdāta Ingrīda Latimira (Ūdre) Krievijas galvaspilsētā Maskavā dzīvojusi pēdējos četrus gadus, bet nu atgriezusies uz dzīvi Rīgā, šonedēļ raksta izdevums "Kas Jauns".

Ingrīda un Gordons Latimiri nu pārcēlušies atpakaļ uz mājām, turklāt pavisam. Uzņēmējs Latimirs Krievijā dzīvoja un strādāja 17 gadus, bet viņa kundze tur mita pēdējos četrus. Nu pāris atbraucis atpakaļ uz dzimteni un jau iziet sabiedrībā, apmeklējot, piemēram, Dzintaru koncertzāli.

Kā vēsta "Kas Jauns", pāra dzīves plānus mainījis Krievijas iebrukums Ukrainā un arī sankcijas nelāgi ieteikmējušas Latimira biznesu: "Vīram sākās lielas problēmas ar finanšu pārsūtīšanu no Krievijas uz Latviju. Sarežģīti bija dabūt algu," žurnālam atklāj Latimira-Ūdre, kura strādā par zvērinātu revidenti.

Maskavā palikuši daudzi viņu draugi. "Ar draugiem no Maskavas uzturam regulāru kontaktu, taču sarunās par karu Ukrainā gan nav vērts ielaisties. Viņiem ir ļoti vienpusēja informācija, viņu izpratnē tā ir neapstrīdama. Ja kāds vēlas kaut ko pastāstīt vai teikt par karu Ukrainā, tad tās ir lielas problēmas. Var izcelties skandāls. Mēs cenšamies sarunās šo tēmu neaizskart," atzīst bijusī politiķe un ir priecīga par atgriešanos dzimtenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!