Foto: LETA

Aizvadītajā nedēļā par vienu no spilgtākajām un apspriestākajām personām pašmāju publiskajā telpā kļuva bijusī Valsts kontroliere Inguna Sudraba (attēlā). Tagad viņu sākuši izsmiet interneta jokdari – gan par aizvadītās nedēļas notikumiem, gan viņas jauno matu sakārtojumu.

Sudraba novembra izskaņā preses konferencē paziņoja, ka nolēmusi veidot tautas kustību, kura strādātu mūsu nācijas labā, nevis atsevišķu cilvēku interesēs, taču nekādus sīkākus paskaidrojumus bijusī valsts kontroliere nesniedza, tādēļ viss palika miglā tīts.

Šis Sudrabas paziņojums sabiedrībā tika uzņemts ar dalītām emocijām - neiztrūka tādu, kas viņu atbalstīja un sauca par revolucionāri, bet bija arī tādi, kuri bijušo kontrolieri izsmēja un nopēla.

Jāpiebilst, ka pastiprinātu uzmanību Sudraba izpelnījās arī tādēļ, ka viņa mainījusi vizuālo tēlu un tikusi pie iespaidīgas sasukas, kā arī tāpēc, ka preses konferences noslēgumā viņai radās veselības problēmas - sieviete pēkšņi saļima un viņu no telpas iznesa uz rokām.

Lai gan Sudrabai līdz šim tika prognozēta spīdoša politiskā karjera, šis sapnis izplēnēja 1. decembrī, kad TV3 raidījuma Nekā personīga radošā komanda publicēja unikālus kadrus, kuros redzams, ka Sudraba nesen ieturējusi maltīti kopā ar visai raibu kompāniju, kurā bija arī par oligarhu dēvētais Ainārs Šlesers, miljonārs Atis Sausnītis un citi.

Stāsta "vaininieki" pēc tam visai mīklaini izteicās par to, vai apsprieduši politiskā spēka veidošanu, un Sudraba vēlāk Nekā personīga žurnālistiem telefonsarunā apgalvoja, ka šo tikšanos pati nemaz neesot organizējusi.

Bijusī valsts kontroliere zibenīgi kļuva par apspriestāko personu sociālajos tīklos un šo daudzo notikumu dēļ tagad kļuvusi par izsmieklu - arī bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars mikroblogu vietnē Twitter pavīpsnājis par Sudrabu.


„Nekā personīga, bet, ja gribi startēt politikā, iemācies bēgt caur tualetes logu," lakonisks bijis Bondars, kura ieraksts arī vairākas reizes retvītots, taču daudz lielāku ievērību izpelnījušies citu Twitter lietotāju ieraksti, kuros jokdari izsmējuši Sudrabas frizūru.

Tā, piemēram, kāda Twitter lietotāja izveidojusi kolāžu, kurā Sudrabu salīdzina ar animācijas filmas Despicable Me jeb Nejaukais es vienu no tēliem - dzelteno minjonu.  „Pasaule pēc šī vairs nekad nebūs tāda, kā līdz šim, jeb uz Sudrabu vairs nespēj savādāk raudzīties," pavēstījusi jokdare.


Kolāžu par Sudrabas frizūru izveidojis arī reklāmas sfēras darbonis Edijs Majors. Viņš bijušo valsts kontrolieri salīdzinājis ar izspūrušu gaili, tiesa, pats autors šo attēlu nav publicējis - to viņa vietā izdarījis par "reklāmas guru" dēvētais Ēriks Stendzenieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!