Foto: LETA

Februāra vidū tika šķirta Eiroparlamenta deputāta Ivara Godmaņa (attēlā) 23 gadus ilgā laulība, un drīz vien pēc tam tapa zināms, ka pirmdzimtā gaidībās ir viņa mīļotā sieviete Ilze Pētersone, ar kuru bijušais premjers ir nolēmis oficiāli noformēt attiecības vēl pirms bērniņa nākšanas pasaulē.

"Izšķīros pavisam nesen, bet domāju, ka pirms bērna dzimšanas attiecības noformēsim oficiāli. Esmu samērā vecmodīgs, uzskatu, ka bērnam jāpiedzimst ģimenē. Man vienmēr šķitis jocīgi, ja laulības notiek pēc tam, kad piedzimis bērns," savu nostāju ārlaulībā dzimušu bērnu jautājumā sarunā ar izdevumu Privātā dzīve atklājis Godmanis.

Savukārt viņa mīļotajai sievietei situācija, kad bērniņš pasaulē nāk pirms laulībām, nešķiet nekas savāds.

"Lai cik tas nebūtu dīvaini, man tas neliekas nekas jocīgs. Tā droši vien ir tā paaudžu atšķirība. Ivars vienmēr saka, ka viņš ir tā audzis, un uzskata, ka tas ir pareizi. Droši vien, ka kāzas būs, bet tas ir jautājums, kad tās būs - pirms bērna dzimšanas, varbūt pēc tam," ģimenes plānus ieskicējusi Pētersone, kurai gan nekavējoties oponējis pats Godmanis.

"Es domāju, ka viss mums notiks secīgi. Tā kā Ilzei mūsu bērns būs pirmdzimtais, tas noteikti būs nopietns pārbaudījums. Jebkurai sievietei pirmais bērns vienmēr ir īpašs, viņš ir īpašāks par otro, trešo..." daudznozīmīgi bildis ekspremjers.

Tāpat sarunā ar žurnālu Godmanis pastāstījis, ka Pētersone viņam iepatikusies savu darba spēju dēļ jau laikā, kad abi kopā strādājuši Iekšlietu ministrijā.

"Tas nebija tā, ka aizgāju uz Iekšlietu ministriju, pamanīju Ilzi un bija skaidrs - gribu būt ar viņu kopā. Problēmu vienkārši bija tik daudz, ka laika romantikai neatlika," 2007. gada notikumus atcerējies politiķis.

Vēlāk, kļūstot par premjeru, viņš Pētersoni nolēmis ņemt sev līdzi uz premjera biroju, jo viņam bijis svarīgi, lai "blakus ir tiešām strādīgs cilvēks".

"Tā mēs tur cīnījāmies, un, lai kā tur arī būtu, es ievēroju, ka Ilze ir cilvēks, kurš ir ne tikai izpalīdzīgs, bet ir cilvēks, kurš saprot, ko dara. Un daudz tādu nav. Kad valdības laiks gāja uz beigām un jau bija skaidrs, ka nāks jauns premjers, tas arī uzskatāms par posmu, par kuru var teikt - sākās mūsu attiecības. Tās attīstījās pēc manas demisijas," stāstījis Godmanis.

Sabiedrībā daudz tiek apspriesta 35 gadus vecās Pētersones un Godmaņa lielā gadu starpība, un arī pats politiķis atzinis, ka abi ir no divām dažādām paaudzēm un kopdzīvē ar to vienkārši nākas rēķināties, bet viņa mīļotā par gadu starpību nepārdzīvo.

"Es uz Ivaru neskatos kā cilvēku, kuram šobrīd ir 59 gadi. Man viņš ir vīrietis, kurš ir man blakus - mīļš, rūpīgs atbildīgs bez gala, ļoti gudrs... Viņš ir cilvēks, kuru es apbrīnoju, mīlu un cienu," sajūtās dalījusies Pētersone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!