ASV Kalifornijas štata tiesu institūcijas izdevušas orderi popmūziķa Maikla Džeksona arestam, trešdien ziņoja ASV telekanāls NBC.
Policija informēja, ka ved sarunas ar Džeksona advokātiem par noteikumiem, ar kādiem dziedātājs padosies. Viņam dots "noteikts termiņš", kurā jāpadodas varas iestādēm, bet šo termiņu amatpersonas neatklāj.

Džeksons tiks atbrīvots līdz tiesai, ja iemaksās trīs miljonu ASV dolāru (1,7 miljonu latu) drošības naudu, informēja policija.

Ja Džeksons tiks atzīts par vainīgu, viņam draud astoņu gadu cietumsods.

Policija un prokurori otrdien izdarīja kratīšanu popmūziķa rančo "Neverland" pie Santabarbaras Kalifornijā. Džeksons kratīšanas laikā atradās ārpus Kalifornijas, filmējot mūzikas videoklipu Lasvegasā.

Kratīšana, kas ir saistīta ar jaunu apsūdzību par Džeksona seksuālu uzmākšanos kādam zēnam, turpinājās arī naktī uz trešdienu, ziņoja telekanāls NBC.

Telekanāls "Court TV" vēstīja, ka kāds 12 gadus vecs zēns ir izvirzījis apsūdzību pret popmūzikas karali par seksuālu uzmākšanos viņam, tomēr varas iestādes atteikušās izpaust, uz ko ir balstītas apsūdzības, taču aicinājušas pieteikties citus iespējamos Džeksona upurus, kuriem, esot nepilngadīgiem, dziedātājs varētu būt seksuāli uzmācies.

Bērnu tiesību aizstāvji ir aicinājuši veikt pilnīgu izmeklēšanu pret Džeksonu, kurš 1993.gadā tika apsūdzēts par seksuālu uzmākšanos 14 gadus vecam zēnam, bet panāca ārpustiesas vienošanos, samaksājot zēnam lielu kompensāciju. Kriminālapsūdzības Džeksonam netika izvirzītas.

45 gadus vecais Džeksons ir triju bērnu tēvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!