Foto: LETA
Maija sākumā izskanēja runas, ka sašķobījusies iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces laulība. Gan Mūrniece, gan viņas vīrs šīs runas noliedza, bet tagad kādā intervijā ministre atklājusi, ka palikusi viena ar bērniem un pienācis viņas dzīves grūtākais laiks.

"Pašlaik gan privātajā dzīvē, gan karjerā esmu tādā punktā, no kura ir daudz iespēju notikt visam," intervijā žurnālam Ieva atklājusi Mūrniece, kura kopš 1995. gada ir precējusies ar Drošības policijas darbinieku Raimondu Mūrnieku, un kopā abi vienmēr radījuši saskanīga pāra iespaidu.

Uz jautājumu, ko ministres krēslā pavadītais laiks mainījis viņas attiecībās ar vīru, Mūrniece intervijā žurnālam Ieva atbildējusi izvairīgi: "Manās attiecības ar viņu neko. Viņa attiecībās ar mani droši vien. Varbūt mēs varam palikt pie tā, ka šobrīd sāku visu no nulles gan darbā, gan privātajā dzīvē?

Jēkabpils notikumi man ir atskaites punkts, tāda sajūta, ka es pati būtu kādu nošāvusi. Kopš tās dienas arī manā dzīvē nekas nav tā, kā bijis. (..) Tas tiešām ir atskaites punkts gan manā privātajā dzīvē, gan darba dzīvē. Tās dienas man parādīja - ir cilvēki, kuri mierīgi var nodot pēc ļoti daudziem kopīgiem gadiem," par pārmaiņām savā dzīvē atklāti stāstījusi ministre.

"Mani ļoti reti nodod. Bet, kad tā notiek, meklēju vainu sevī, ko es ar savu rīcību vai domām pagātnē esmu sliktu izdarījusi. Man ir četrdesmit viens gads. Varbūt tas ir laiks, kad viens periods beidzas un sākas cits?" prātojusi Mūrniece.

Agrāk viņai šķitis, ka viņa ir forša un laba, bet pēdējā laikā sievietei daudz laika sanāk pavadīt vienatnē, pārdomājot, kas notiek - šo pārdomu rezultātā viņa esot daudz jauna atklājusi gan sevī, gan savos bērnos - 12 gadus vecajā Helēnā un 10 gadus vecajā Haraldā.

"Viņi ļoti apbrīnojami spēj mobilizēties tajā, kas mums tagad kopā jāpiedzīvo. Viņi mani ļoti atbalsta. (..) Ķeras apkārt un mīļo mani. Mums tagad ir tam vairāk laika. (..) Man šķiet, ka tagad viņu mērķis ir sargāt, lai ar mani nekas nenotiktu. Lai es būtu vesela un pie pilna saprāta, māte, kas var par viņiem parūpēties," stāstījusi sieviete.

Stāstot par to, kā viņa tiek galā ar stresu, ministre atklājusi, ka iet uz šautuvi un skrien krosu, kā arī daudz runājot ar cilvēkiem, bet uz jautājumu, vai viņas dzīvē ir cilvēks, kuram var stāstīt visu, Mūrniece atzinusi, ka tāda cilvēka vairs nav.

Analizējot savas attiecības ar vīru un laulības izjukšanas iemeslus, ministre daudz laika pavadījusi domājot par to, ko viņa izdarījusi nepareizi.

"Es ļoti cenšos, tiešām ļoti kopju attiecības, zinot, ka vīrietim vajag uzmanību. Esmu mēģinājusi uzsvērt, ka viņš man ir svarīgs un mani atbalsta. Tā bija, un man šķita, ka viņam ir būtiski, ka es to pamanu," stāsta Mūrniece, kura tagad apņēmusies veltīt laiku "sevis mīlēšanas programmai", vairāk uzmanības veltot saviem bērniem, draugiem un sev.

Nesen Mūrniece atkal atgriezās pie gaišas matu krāsas un sarunā ar izklaides portālu Mango neslēpa, ka cenšas kļūt sievišķīgāka - tiesa gan, izmaiņas privātajā dzīvē viņai licis šo lēmumu pārvērtēt.

"Melnos matus parasti krāsoju, kad gribas izlikties stiprākai, gaišos - kad gribu būt mīļāka. Tagad šķiet, ka vajadzētu ātri atpakaļ tumšos. Bet jau par vēlu, esmu ieguldījusi tik daudz darba," atzinusi ministre.

"Man šķita, ka tik daudz esmu redzējusi un mani maz kas var pārsteigt. Bet izrādās - var. Tas, kas tagad notiek manā privātajā dzīvē. Taču raksturu jau nevar mainīt. Gribētu sevi mīlēt, sēdēt un ļaut, lai mani aprūpē, vēlos būt vājāka, nekā esmu," atzinusi ministre un nav slēpusi, ka šis ir sarežģītākais laiks viņas dzīvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!