Foto: AP/Scanpix/LETA
Lielbritānijas princis Harijs un viņa laulātā draudzene Saseksas hercogiene Megana divas dienas pēc dēla piedzimšanas izziņojuši viņa vārdu – puisēns dēvējams par Ārčiju Harisonu Mauntbatenu-Vindzoru.

Trešdien, 8. maijā, jaundzimušais zēns tika pirmoreiz atrādīts preses fotogrāfiem. Pēc tam, kad lepnie vecāki Vindzoras pilī bija pārmijuši dažus vārdus ar žurnālistiem, viņi devās tikties ar karalieni Elizabeti II.

Pēc tikšanās ar jaundzimušā vecvecmāmiņu Elizabeti un vecvectētiņu princi Filipu Saseksas hercogu pāris sociālajos tīklos izplatījis paziņojumu, kurā teikts, ka viņu atvasi sauc Ārčijs Harisons Mauntbatens-Vindzors.

Jaunajiem vecākiem līdzi pie karalienes bija devusies arī Meganas mamma Dorija Raglenda, kura neilgi pirms mazdēla piedzimšanas mēroja ceļu no ASV uz Lielbritāniju, lai būtu meitai līdzās dzemdībās.

Jau vēstīts, ka puisēns pasaulē nāca agrā pirmdienas, 6. maija, rītā un dzemdībās piedalījies arī bērna tēvs. Viņš ir septītais rindā uz Lielbritānijas troni.

Mazais Ārčijs ir karalienes astotais mazmazbērns.

Sākotnēji izskanēja versija, ka mazulis nāks pasaulē mājdzemdībās pāra miteklī Frogmoras kotedžā, kas atrodas Vindzoras pils īpašumā. Savukārt jaunākās ziņas liecina, ka Megana bērniņu tomēr dzemdējusi privātā klīnikā netālu no Vindzoras. Britu karaļnams šo informāciju nav komentējis.

Atgādinām, ka princis Harijs un bijusī amerikāņu aktrise Megana Mārkla gredzenus mija pērn 19. maijā. Savukārt oktobrī tika izplatīts paziņojums, ka hercogiene ir pirmdzimtā bērna gaidībās.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!