Foto: AFP/Scanpix/LETA
Par "Japānas Hariju un Meganu" dēvētais pāris nu oficiāli ir vīrs un sieva – augstdzimusī imperatora atvase Mako apprecējusies ar savu kursabiedru Kei Komuro, ziņo raidsabiedrība BBC.

Princese Mako, Japānas imperatora Akihito vecākā mazmeita, 26. oktobrī apprecējusies ar savu mīļoto vīrieti Kei Komuro, kurš nāk no vienkāršās japāņu tautas.

Saskaņā ar Japānas likumiem, apprecoties ar "parasto cilvēku" imperatora ģimenes sievietes zaudē savu karalisko statusu. Šie likumi gan neattiecas uz augstdzimušajiem vīriešiem – viņi drīkst precēt sievietes no tautas.

Komuro pāris savās kāzās izlaiduši visus ierastos rituālus. Princese arīdzan atteikusies no kompensācijas, kas pienākas, sievietei pametot karalisko ģimeni.

Paredzams, ka pēc laulībām pāris pārcelsies uz dzīvi ASV, kur jaunais vīrs strādā par juristu. Šis solis daudziem licis Mako un Komuro nodēvēt par japāņu "Hariju un Meganu", velkot paralēles ar Lielbritānijas karalisko ģimeni un tās locekļu privātās dzīves peripetijām.

Mako ar bijušo kursabiedru Komuro gribēja laulāties jau 2018. gadā, taču tas izraisīja skaļas debates, jo Japānā valda uztraukums par arvien sarūkošo imperatora ģimeni – tronim ir tikai četri mantinieki, turklāt gaismā nāca fakts, ka Komuro ģimenei esot finansiālas grūtības. 2018. gadā pie vīra izgāja princese Ajako, kuras izredzētais arī bija cilvēks no vienkāršās tautas – kuģniecības kompānijas darbinieks. Ajako zaudēja princeses titulu.

Mako un Komuro iepazinās 2012. gadā, studējot universitātē Tokijā. 2017. gadā viņi saderinājās. Princese Mako ir Japānas kroņprinča Akišino un princeses Kiko pirmais bērns no trim. Princesei Mako ir 30 gadi.
Foto: AFP/Scanpix/LETA
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!