Foto: Privātais arhīvs

Digitālās komunikācijas konsultants un bijušais realitātes šova Talantu fabrika dalībnieks Jeremy jeb Jānis Polis, kurš ir arī viens no šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases dziesmu autoriem, sabiedrības uzmanību jau sen saista kādā neordinārā veidā.

Proti, jau vairākus gadus, neraugoties uz valdošo gadalaiku, Poļa vizuālo tēlu dažādās ballītēs un citos sabiedriskos pasākumos rotā visnotaļ glīts aksesuārs - oranžs pižiks.

"Savu oranžo pižiku trīs ziemas atpakaļ saņēmu dāvanā no sociālā tīkla Draugiem.lv. Līdz tam cepures netiku valkājis vispār, taču, tā kā oranžā ir viena no manām mīļākajām krāsām, tad pižikam nolēmu dot iespēju.

Cepure izrādījās silta, ērta un kalpoja arī kā ļoti pamanāms aksesuārs, tāpēc vienreiz to uzvilku arī uz kādu pasākumu iekštelpās. Draugi un paziņas bija sajūsmā, tādēļ atkārtoju to vēl dažas reizes. Tā, pavisam nemanot, pižiks kļuva par mana ballīšu tērpa neatņemamu sastāvdaļu," sarunā ar DELFI Izklaide skaidro Polis.

"Pienākot vasaras festivālu sezonai, nolēmu, ka jāizmēģina, kāda būs cilvēku reakcija, ja šādā ziemai raksturīgā apģērbā sabiedrībā parādīšos arī vasarā.

Pašam par pārsteigumu izrādījās, ka pižiks ir perfekti piemērots arī gada siltajai sezonai ne tikai pārsteiguma efekta, bet arī tīri praktisku apsvērumu dēļ - karstajā saulē cepure galvu notur nemainīgā temperatūrā.

Tāpat esmu novērojis, ka, uzvelkot galvā pižiku, es kļūstu daudz atbrīvotāks un priecīgāks, it kā kļūstot par citu personību. Tātad var teikt, ka cepure manā dzīvē aizstāj nepieciešamību ballītēs lietot alkoholu.

Protams, ballējoties ar pižiku galvā, jārēķinās, ka daudzi uz tevi skatīsies kā uz pilnīgi jukušu. Tomēr tai pat laikā ne mazāk ir arī tādu cilvēku, kuri dīvaino cepuri redz kā iemeslu iepazīties. Pateicoties oranžajam pižikam, trīs gadu laikā esmu iepazinis daudz interesantu cilvēku," aksesuāra priekšrocības slavē komunikācijas konsultants.

Jāpiebilst, ka pižiks Polim sagādājis arī nelielu slavu pašmāju un ārzemju modes speciālistu aprindās, kā arī vērtējams kā zināms slepenais ierocis pretējā dzimuma piesaistīšanā.

"Cepures dēļ vairākas reizes esmu piesaistījis dažādu pašmāju un ārzemju modes blogeru un fotogrāfu uzmanību, nonākot dažādu interneta un preses mediju slejās. Man pašam tas gan šķiet ārkārtīgi smieklīgi, jo visi mani draugi lieliski zina, ka lai nu uz ko, bet uz modes etalona statusu es nekādi nevaru pretendēt.

Tāpat gadās, ka kādas jaunkundzes pēc nofotografēšanās galīgi nevēlas atgriezt manu īpašumu atpakaļ. Reiz pat pagāja trīs dienas, kamēr cepure nonāca atpakaļ pie manis. Veidu, kā tas pižikam izdevās, gan joprojām neesmu noskaidrojis," smejas Polis, piebilstot, ka slavenā galvassega ar viņu kopā esot arī šoziem.

"Pižiku valkāju arī tagad, un, par spīti savam nedaudz paplukušajam izskatam, tas, visticamāk, pārdzīvos arī nākamo festivālu sezonu. Pēc tam gan būs jāmeklē tam aizstājējs. Cerams, ka Draugiem.lv atkal varēs izlīdzēt," nosaka Jeremy.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!