Foto: Publicitātes foto

Rīgas mērs Nils Ušakovs (attēlā) kārtējo reizi kļuvis par ironiskas apcelšanas upuri – interneta dzīlēs parādījusies bilde, kurā vizualizēts, kāds saskaņā ar viņa Twitter ierakstiem varētu izskatīties mēra viedtālruņa ekrāns.

Šonedēļ ASV tehnoloģiju kompānija Apple preses konferencē prezentēja divus jaunus iPhone viedtālruņus - iPhone 5S un iPhone 5C.

Rīgas mērs šo ziņu nolēma pārvērts mazā jociņā, mikroblogu vietnē Twitter vīterojot, ka tagad gaida, kad parādīsies iPhone SC [iPhone "Saskaņas centrs"].

Dzirdīgas ausis zibenīgi uztvēra Ušakova izteikumus, un tika radīts īpašs viedtālrunis, kas pielāgots tieši Nila vajadzībām un vēlmēm.

Mēram veltītais iPhone ir sarkanā krāsā, bet tā aizmugurīti rotā sirpis un āmurs, savukārt viedtālruņa ekrānā rotājas smaidoša Ušakova portrets.

Arī galvenās navigācijas podziņas pielāgotas mēra vēlmēm - Ušakovs ar vienu klikšķi var nosūtīt e-pastu Kremlim, atverot interneta pārlūkprogrammu, viņš nokļūst vietnē urlas.lv, savukārt pie ātrajiem zvaniem iestatīts Andris Ameriks, kurš strādā par 20 procentiem vairāk nekā citi.

Ļaudis mēru uzslavējuši par viņa pašironiju un humora izjūtu, un daži pat izteikušies, ka labprāt savā īpašumā iegūtu šādu viedtālruni.

Arī joka autors ir pieteicies Delfi redakcijai - tas ir Viesturs Kavacs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!