Foto: Vida Press
Savulaik par "iekārojamo princi" dēvētais Jordānijas kroņprincis Huseins nu kļuvis par precētu vīru. Karaliskajās kāzās pilī Ammānā klāt bija 1700 viesu, lielākā daļa – citu valstu augstdzimušie un arī prezidentālu valstu galvas.

28 gadus vecais Jordānijas kroņprincis apprecējis savu mīļoto Radžvu Alseifu. Kāzas notika turpat, kur 1993. gadā laulājās Jordānijas karalis Abdulla II un karaliene Ranija. Jaunā sieva ir vienu gadu vecāka par kroņprinci.

Kā jau ierasts Jordānijā, kāzas bija greznas, taču gaumīgas. Pāris deva svinīgo solījumu pilī un pēc tam īpaša ceremonija ar tuvākajiem ģimenes locekļiem notika pils lapenē. Pēc kāzām aizvadīta svinīgā pieņemšana, uz kuru viesi – lielākoties sultāni, monarhi – ieradās jau pārģērbušies smalkākās drānās.

Jordānijas kroņprinča kāzās klāt bija daudzu Eiropas valstu augstdzimušie, tostarp Velsas princis un princese, Nīderlandes, Spānijas, Beļģijas, Norvēģijas un citu valstu monarhi. Ar savu meitu ieradās arī ASV prezidenta kundze Džila Baidena. Uz Ammānu devusies arī eksprezidenta Donalda Trampa meita Ivanka.

Jordānijas kroņprincis par saderināšanos ar savu mīļoto vēstīja 2022. gada augustā. Kā mūsdienās ierasts, paziņojums publicēts sociālajos tīklos.

52 gadus vecā Jordānijas karaliena Ranija uzņēmusi vedeklu ģimenē "gluži kā pašas meitu".

"Nekad neaizmirsīšu, cik laimīgi mēs ar karali kļuvām, kad Huseins paziņoja, ka vēlas precēt Radžvu. Viņa ir ideāla atbilde visām manām lūgšanām par dēlu," izteikusies kroņprinča māte.

Radžva nāk no Saūda Arābijas, bet izglītību guvusi ASV, jaunā princese var lepoties ar arhitektes diplomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!