Foto: LETA

Tuvojoties gadu mijai, nopietnu izaicinājumu pieņēmis par polittehnologu dēvētais publicists Jurģis Liepnieks (attēlā) – no 2013. gada sākuma viņš kļūs par vīriešu žurnāla Playboy Latvijas izdevuma galveno redaktoru.

"Mani uzaicināja, un es piekritu. Domāju, ka tas būs interesants, izaicinājumiem bagāts un patīkams darbs," sarunā ar DELFI Izklaide pārmaiņas savā dzīvē komentēja pats Liepnieks.

Viņš arī paskaidroja, ka pamet portāla Puaro.lv redaktora pienākumu pildīšanu, bet to, kurš nāks viņa vietā pretrunīgi vērtētā portāla vadībā, Liepnieks pagaidām atklāt nevēlējās.

Par priecīgo notikumu Liepnieks savus sekotājus informējis arī sociālajos tīklos, kur izteicis cerību, ka Playboy vadīšanai "vajadzētu būt interesenti", un pieredzes bagātākais pašmāju vīriešu žurnāla Klubs redaktors Juris Šleiers Liepnieku mierinājis, ka tā arī noteikti būs.

AS Diena Mārketinga un sabiedrisko attiecību direktore Gundega Vārpa informēja, ka līdzšinējais Playboy galvenais redaktors Egīls Zirnis turpinās aktīvu darbību žurnāla satura veidošanā, bet Liepnieks precizēja, ka Zirnis būs viņa vietnieks.

"Izdevniecības vadība uzskata, ka Liepnieks ir vispiemērotākā kandidatūra Playboy galvenā redaktora amatam ne tikai tāpēc, ka ir gudra, harizmātiska un nedaudz skandaloza personība, bet galvenokārt tāpēc, ka redzam iespēju viņa profesionālajā vadībā sasniegt mūsu izvirzītos mērķus saistībā ar žurnāla auditorijas pieauguma nodrošināšanu," lēmumu skaidrojusi izdevniecības Dienas žurnāli valdes priekšsēdētāja un galvenā redaktore Inga Gorbunova.

Paredzot potenciālos jautājumus sakarā ar Liepnieka iepriekšējo līdzdarbību politiskajos procesos, viņa darba līgumā iekļauti nosacījumi, kas tamlīdzīgas aktivitātes pilnībā izslēdz, atzina Gorbunova.

"Playboy ir pasaulē slavenākais žurnāls, un būt par šāda žurnāla galveno redaktoru ir liels gods. Par savu galveno uzdevumu es uzskatu izcelt un iedzīvināt tās Playboy vērtības, kuras žurnālam un brendam ir tikpat svarīgas kā sievietes skaistums, bet nereti tiek mazāk akcentētas.

Playboy ir publicējis tādus autorus kā Vladimirs Nabokovs, Stīvens Kings, Margareta Ātvuda, Aiens Flemings, Staņislavs Lems un daudzus citus. Playboy arvien ir bijis slavens ar visaugstākās raudzes literatūru un kvalitatīviem tekstiem," atzinis Liepnieks, kura vadībā tapušais pirmais Playboy numurs pie lasītājiem nonāks janvāra beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!