Aizvadītās nedēļas izskaņā Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess paziņoja – viņa un Evelīnas Ilvesas 11 gadus ilgusī laulība tiek šķirta. Kamēr pirmais pāris sev ierastajā stilā no publiskas netīrās veļas mazgāšanas atturas, Igaunijas mediji izpētījuši, kā pēc šķiršanās tiks dalīta Ilvesu manta.

Igaunijas medij vēsta, ka lēmums par laulības šķiršanu spēkā stāsies nākamajā nedēļā, un tad arī Evelīna zaudēs visas savas pirmās lēdijas priekšrocības - viņa paliks bez sekretāres, apsardzes, automašīnas un šofera.

Tāpat Ilvesa kundzei tiks "nogriezta" alga - līdz šim viņa saņēma 30% (vairāk kā 2100 eiro mēnesī) no prezidenta algas. Tāpat valsts vairs neapmaksās viņas ceļošanas izdevumus, kā arī būs jāšķiras no daļas garderobes - Evelīna vairs nevarēs valkāt par valsts līdzekļiem apmaksātos tērpus un rotaslietas, kas līdz šim ik gadu bija darināti un iegādāti uz Igaunijas Neatkarības dienas svinībām.

Ermas lauku īpašums , kur kopš 2006. gada dzīvoja Ilvesu pāris, paliks Ilvesa pārvaldībā. Plašā lauku sēta nav tikai prezidenta pāra mājvieta, bet arī tūristu komplekss, kur ir savs restorāns, konferenču zāle un bibliotēka.

Tiesa, Evelīna saņems kompensāciju par kompleksa attīstībā ieguldīto - tieši viņa 2005. gadā dibināja uzņēmumu Ermamaa, kas pārvaldīja īpašumu, un ieguldīja tajā vairāk kā 100 000 eiro.

Lai gan iesākumā bija domāts, ka Ermamaa nodarbosies ar tūristu uzņemšanu lauku īpašumā, līdz ar Ilvesa kļūšanu par prezidentu 2006. gadā šai idejai tika pielikt punkts - drošības apsvērumu lauku sēta kļuva par par vietu, kur tiek uzņemti tikai ārvalstu delegāciju viesi.

Protams, pēc šķiršanās Evelīna nepaliks bez mājvietas - viņas rīcībā tiks nodots trīsistabu dzīvoklis Tallinā. Tas gan viņai nepieder - to pirms 11 gadiem nopirka vīramāte, un ilgu laiku tajā dzīvoja Lukass Ilvess, prezidenta dēls no pirmās laulības.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!