Foto: Publicitātes foto

Jaunās paaudzes mākslinieks Artūrs Bērziņš, kurš sabiedrības uzmanību piesaisījis ar visai provokatīviem darbiem, pabeidzis gleznu sēriju, kurā galvenajā lomā iejutusies šova Pelnrušķīte uzvarētāja Kristīne Teilāne (attēlā).

Mākslas darbu sērija veidota ekskluzīvajā digitālo fotogleznu formātā, un tajās, kā jau ierasts, risinās no realitātes atrauti fantastiski sižeti, kuros atspoguļojas patiesā lietu būtība, tādējādi uzsverot pseidodokumentālisma momentu.

"Man māksla primāri ir tāds dvēseles muskuļa trenažieris. Priekš tā, lai tas darbotos, arī es izstrādāju savu algoritmu, kura pamatā ir jēdzienisko un estētisko kodu komplekss, kura mērķis izraisīt vērotājā daudznozīmīgas sajūtas.

Lai mākslas baudītāja metafiziskie receptori vienlaicīgi uztver gan aizkustinājumu un sirsnīgumu, gan arī šīm emocijām pretrunīgās sajūtas.

Bet svarīgākais, kā arī sarežģītākais komponents - līdzjūtība, ko minēja Aristotelis kā mākslas augstāko mērķi," savu māksliniecisko darbības virzienu DELFI Izklaidei skaidro Bērziņš.

"Iepazīstoties ar Kristīni, es sapratu, ka ieviest viņu kā tēlu daiļradē ir lielisks izaicinājums, jo virsrealitātes vidē iekļūst iekšā nevis viltojums, bet reāls tēls, kura personība reālās dzīves publiskajā telpā jau pati par sevi sevī ietver manis minēto algoritmu," lēmumu uzsākt sadarbību ar Teilāni pamato jaunais mākslinieks.

Viņš arī neslēpj, ka nākotnē plānota izstāde, kurā plašākai sabiedrības daļai būtu iespēja klātienē baudīt gleznas ar Teilāni, bet pagaidām vēl nav zināms, kad un kur šāda izstāde varētu notikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!