Kāpēc Znaroks ilgstoši ēda tikai čikenu?

Foto: F64

Leģendām apvītais hokejists un Latvijas hokeja izlases treneris treneris Oļegs Znaroks (attēlā) kādā atklātā intervijā laikrakstam Sovetskij Sport pastāstījis par savām nedienām, ko viņš angļu valodas nezināšanas dēļ savulaik piedzīvojis ASV.

Pēc desmit sezonu aizvadīšanas Rīgas Dinamo rindās Znaroks 1992. gadā noslēdza līgumu ar Somijas klubu Assat, bet pēc kautiņa pārbaudes spēlē viņš uz gadu tika diskvalificēts. Neilgi pēc tam ar hokejistu sazinājās Nacionālās Hokeja līgas (NHL) kluba Bostonas Bruins menedžeris un uzaicinājis pievienoties klubam.

Znaroks šo piedāvājumu pieņēmis un devies uz Bostonu, kur sācis spēlēt fārmklubā. Intervijā Znaroks atklājis, ka savulaik, spēlējot Bostonā, viņam psiholoģiskas neērtības sagādājusi ne tikai vientulība, jo Rīgā pasaulē bija nākusi viņa meitiņa un viņš līguma dēļ nevarēja būt kopā ar ģimeni, bet arī angļu valodas nezināšana.

"Es dzīvoju viesnīcā, kur biju pilnīgi nodrošināts ar visu, kas nepieciešams, bet restorānā ēdiens pēc ēdienkartes bija jāizvēlas pašam. Es zināju tikai vienu vārdu: "Chicken!" Oficianti, kad es atnācu, mani sagaidīja ar saprotošu smaidu un jautājumu "Chicken?" Es zobu sakodis apstiprināju, ka "Chicken!" Kaut gan uz šo "chickenu" es bez nelabuma vairs paraudzīties nespēju," atmiņās dalījies hokejists.

Izrādās, ka angļu valodas nezināšanas dēļ Znaroks ne tikai ilgu laiku bijis spiests mieloties ar cāļa gaļu, bet arī viņam gar degunu pagājis labs līgums ar Bostonas Bruins, kas viņam piedāvāts pēc vairākām spēlēm Amerikas hokeja līgā.

Viņš ASV uzturējies viens, jo tolaik nav bijusi prakse, kad sportista aģenti uzņemas īpašas rūpes par saviem aizbilstamajiem.

"Man priekšā nolika līgumu, bet nebija neviena, kas man to pārtulkotu. Es uz to paraudzījos un nospriedu, ka līgumā minētā summa man tiek piedāvāta par gadu. Pateicu paldies, atvadījos un devos pie drauga uz Ņujorku, kur pavadīju trīs dienas," stāsta Znaroks.

Pēc tam viņš atgriezies Rīgā, bet līgumu kā piemiņas lietu paņēmis līdzi. Vēlāk to novietojis savā dzīvesvietā, kur izveidojis tādu kā nelielu muzeju ar dažādām lietām no pagātnes.

"Tā nu pie sienas pieliku arī neparakstīto līgumu ar Bostonas Bruins. Pirms gadiem pieciem kāds paziņa man šo līgumu pārtulkoja, un izrādījās, ka līgumā minētā summa bija mēneša alga," atklājis Znaroks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!